Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα-Η πολιτική ηγεσία τίμησε την 25η Μαρτίου

Ξεκίνησε με καλό καιρό αλλά ολοκληρώθηκε με βροχή

​Με καλό καιρό ξεκίνησε και με βροχή ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.

(Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη)

16432913.jpg
Οι (αρχικά) καλές καιρικές συνθήκες, επέτρεψαν σε πολλούς κατοίκους να δώσουν το «παρών, με την πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

16433961.jpg
Η παρέλαση την οποία «άνοιξαν» οι ανάπηροι πολέμου, διεξήχθη στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

(Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρίσκεται μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης)

16432914.jpg
Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

(Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προσέρχεται στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης)

16432918.jpg
Η παρουσία των αστυνομικών αρχών ήταν διακριτική, ενώ απουσίαζαν τα κάγκελα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ��ΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαραίτητη η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Εθνους

«Σήμερα τιμούμε τις Ελληνίδες ��αι τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή. Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος. Χρόν��α πολλά σε όλες και σε όλους» ήταν η δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Πάνος Καμμένος: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία

«Θέλω να συγχαρώ δημόσια τις ένοπλες δυνάμεις μας για το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και τη συνεχή προσφορά προς το Έθνος. Σήμερα ο ελληνικός λαός, ακόμα και μέσα στη βροχή ήταν εδώ για να χειροκροτήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις τις χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση. Να διασφαλίσουν την Εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακμαιότητα της χώρας. Είναι έτοιμες να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο που το Έθνος έχει υποχρέωση και έχει κατά παράδοση προσφέρει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις τις χώρας, όχι απλώς είναι έτοιμες αλλά διασφαλίζουν και τη Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό έργο, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ανθρώπινο πόνο. Η Ελλάδα δίδαξε και τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία, αλλά δίδαξε παράλληλα και τις ανθρώπινες αξίες» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.


Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε πως το κόμμα του θα συνεχίσει τον αγώνα του «κόντρα στο πετσόκομμα των συντάξεων».

Το ΚΚΕ στο μήνυμα του για την 25η Μαρτίου, ανέφερε πως «σε μια περίοδο σαν τη σημερινή, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται, που εκατομμύρια ξεριζωμένοι πλημμυρίζουν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης, που οι ανταγωνισμοί των κεφαλαίων για κυριαρχία εκδηλώνονται με όλο και μεγαλύτερη λύσσα, ενώ η επίθεση της αστικής τάξης, της κυβέρνησής της και όλης της καπιταλιστικής αντιπολίτευσης ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα διαρκεί, το νόημα της 25ης Μαρτίου δεν είναι η παγίδα της "εθνικής ομοψυχίας". Έχει σύγχρονο περιεχόμενο».

Η Φώφη Γεννηματά, από την Κύπρο όπου βρέθηκε, δήλωσε:

«Τα νιάτα του Ελληνισμού μας κάνουν αισιόδοξους και υπερήφανους.Ο Ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική, την ηπειρωτική Ελλάδα, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένος από τις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού: την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη».

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση της, ανέφερε:

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης του αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και ένα καλύτερο αύριο. Με όπλο τη μνήμη και εφόδια την αποφασιστικότητα και το όραμα, ο ελληνικός λαός αναζητά σήμερα διέξοδο από τη ζοφερή πραγματικότητα. Ο αγώνας σήμερα πρέπει να δοθεί για την υπέρβαση της πολυδιάστατης κρίσης και είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια της χώρας και των ανθρώπων της. Ο αγώνας αυτός με όρους δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής, με ισότιμη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αποτελεί στόχο εθνικής σημασίας. Είναι εγγύηση για την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της νέας γενιάς. Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την περίοδο όπου η προσφυγική κρίση έχει εξελιχθεί σε μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση γιατί αλλιώς ο καιροσκοπισμός και η αδιαφορία κάποιων κρατών θα μεταβληθεί γρήγορα σε έναν ασυγκράτητο εθνικισμό που θα πλήξει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης. Ταυτόχρονα, οι τρομοκρατικές εγκληματικές ενέργειες στην καρδιά της Ευρώπης διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό και το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην Δημοκρατία, στην Ελευθερία. Ο αγώνας του ελληνικού λαού πρέπει να αποτελεί τον οδηγό σήμερα για τον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των αξιών της».

"Ο αγώνας για την ελευθερία διαχρονικά είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε στο μήνυμά του: "Συνεχίζουμε τον αγώνα για ειρήνη με όσους αγωνίζονται στη Συρία, στη Μ. Ανατολή και παντού για να μην δημιουργούνται νέες προσφυγικές ροές και νέοι πρόσφυγες. Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία είναι αγώνας για την αλληλεγγύη για την ελευθερία από την φτώχεια, την ανέχεια, ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες είναι διαρκής αγώνας για τη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο".

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top