Αβραμόπουλος: Επιτέθηκαν στην καρδιά της Ευρώπης αλλά αυτή η καρδιά είναι ισχυρή

«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη»

«Ήταν μια επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά αυτή η καρδιά είναι ενωμένη και ισχυρή. Οι τρομοκράτες που μας επιτίθενται θέλουν να μας διχάσουν, να επιτεθούν στις αξίες μας. Αυτές οι τόσο δύσκολες στιγμές, όμως, μας κάνουν πιο δυνατούς και ενωμένους» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Επίτροπος Μετανάστευσης υπογραμμίζει ότι χρειαζόμαστε «περισσότερη Ευρώπη» και τόνισε πως πρέπει «να ενισχύσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που ήδη διαθέτουμε με μια σαφώς πιο ισχυρή και γρήγορη συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών, και πιο αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών».

Ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει πεπεισμένος ότι τελικά η Ευρώπη θα ξεπεράσει τις κρίσεις που αντιμετωπίζει, ενισχύοντας την ενότητά της καθώς πρόκειται για απειλές «που δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει μόνος του».

«Οι δύο κρίσεις, της τρομοκρατίας και του προσφυγικού ζητήματος συμπίπτουν χρονικά, αλλά δεν πρέπει να τις συγχέουμε» προσθέτει ο ίδιος και καταλήγει: «Οι άνθρωποι που αποβιβάζονται στα παράλιά μας, προσπαθούν να ξεφύγουν, ακριβώς, από τον τρόμο που μας έπληξε εδώ στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στους τρομοκράτες που προσπαθούν να σπείρουν φόβο και διχασμό».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top