Χρυσόγονος: Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες αλλάζουν τα δεδομένα στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Εκτιμά ότι πολλά κράτη-μέλη θα τις χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα

Χρυσόγονος: Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες αλλάζουν τα δεδομένα στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας
Την εκτίμησή ότι η αιματηρή επίθεση στις Βρυξέλλες θα αποτελέσει δικαιολογία για χώρες της κεντρικής Ευρώπης ώστε να μην εφαρμόσουν την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας για το προσφυγικό, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
«Ήδη η πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει, δεν πρόκειται να τιμήσει την υπογραφή της ουσιαστικά, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα περισσότερο την επίθεση» είπε ο κ. Χρυσόγονος στο Πρακτορείο 104,9.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η Ευρώπη χρειάζεται και μια «ένωση ασφάλειας», υπογράμμισε ότι «αν εννοεί ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών-μελών για την πάταξη της τρομοκρατίας, αυτό είναι θετικό. Εάν όμως εννοεί περιορισμούς ατομικών δικαιωμάτων νομίζω ότι όχι μόνο δεν θα ωφελήσει, αλλά αντιθέτως θα είναι αντιπαραγωγικό. Διότι το ζήτημα είναι να μη μας αναγκάσουν οι τρομοκράτες να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας γιατί θα έχουν πετύχει τους στόχους τους».
Τέλος, επισήμανε ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας μπορεί να αντιμετωπιστεί «στην εστία της φωτιάς», που -όπως τόνισε- είναι η Μέση Ανατολή.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top