Αντίδραση της ΝΔ για την αναβολή της συνεδρίασης και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Επειδή αναβλήθηκε η προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη

Αντίδραση της ΝΔ για την αναβολή της συνεδρίασης και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η κατά πλειοψηφία απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να αναβληθεί και η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 24 Μαρτίου συνεδρίαση της Επιτροπής και Θεσμών και Διαφάνειας, με αντικείμενο συζήτησης τη Δικαιοσύνη, επειδή αναβλήθηκε προηγουμένως η προγραμματισμένη για σήμερα προ ημερησίας συνεδρίαση της Ολομέλειας, με το ίδιο θέμα, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης φέρεται να επικαλέστηκε ως λόγο αναβολής το γεγονός ότι είχε προγραμματιστεί μία ημέρα πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και ότι πολλοί βουλευτές έπρεπε να βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες ή θα απουσίαζαν σε αποστολές.
Η Ν.Δ. ασκεί κριτική στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι μεθόδευσε την αναβολή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επειδή φοβάται τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν στη συνεδρίασή της για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επέκρινε την κυβέρνηση ότι για δικούς της λόγους εμπλέκεται στην κοινοβουλευτική λειτουργία και πρόσθεσε ότι το προεδρείο της Βουλής αποδέχεται την υποβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου.
Ο κ. Τσιάρας ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ επιθυμεί να γίνει η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Δι��φάνειας εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβολής της επειδή αναβλήθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και υποστήριξε ότι οι λόγοι που επικαλέστηκε ο κ. Βούτσης «δεν στέκουν στη λογική», καθώς ήταν ήδη γνωστό ότι θα συνεδρίαζε στις 24 Μαρτίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top