Χριστοδουλοπούλου: Είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας στο προσφυγικό

«Η Ευρώπη όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί δεν υπάρχει πια»

Υπερήφανη για την πολιτική που ακολούθησε όσο βρισκόταν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δηλώνει η Τασία Χριστοδουλοπούλου σε συνέντευξή της στη Λα Ρεπούμπλικα.

«Είμαστε περήφανοι για τις πολιτικές που ακολουθήσαμε με σεβασμό στη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα αλλά και για το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αναπτύχθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, «οι μεγάλες ροές προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν δεν μπορούν να διακοπούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος και η αποσύνθεση των χωρών αυτών».

«Καμία συμφωνία δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα αυτά να αφήσουν πίσω τους τη βαρβαρότητα και να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κατά συνέπεια, αυτό το είδος συμφωνιών μπορεί να έχει μόνο εφήμερα αποτελέσματα» τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Η κα Χριστοδουλοπούλου ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως η Ελλάδα «χρησιμοποιεί ως όπλο την διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, ζητά μια ευρωπαϊκή λύση με κοινή ευθύνη όλων», κατηγορώντας πολλές χώρες της Ευρώπης για «εθνικό εγωισμό».

«Η Ευρώπη, όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί, δεν υπάρχει πια. Πλέον είναι το αντίγραφο μιας παλιάς της εικόνας. Θρασύδειλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα» κατέληξε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top