ΕΜΠΛΟΚΗ στην διαπραγμάτευση-Τι συνέβη και τα βρόντηξαν νυχτιάτικα Θεσμοί και υπουργοί

Νέο ραντεβού την Πέμπτη

​Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου και των δανειστών υπήρξε το βράδυ της Τετάρτης και σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει την Πέμπτη ...νέα συνάντηση με τους Θεσμούς.

Ο λόγος που τα "έσπασαν" οι εκπρόσωποι των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση του αφορολόγητου, την οποία ζητούν επιμόνως οι Θεσμοί, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να φέρεται να πιέζε�� περισσότερο.

Η μείωση αυτή, όπως είχε αποκαλύψει το Star το περασμένο Σαββατοκύριακο, είναι άλλωστε προσυμφωνημένη και υπογεγραμμένη και περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο ΙΙΙ από τον περασμένο Αύγουστο, γι'αυτό και οι Θεσμοί δεν κάνουν βήμα πίσω στο θέμα αυτό.

Η κυβέρνηση, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr παρουσίασε νέα πρόταση στους δανειστές για το φορολογικό.

Ο οικονομικός συντάκτης Σπύρος Δημητρέλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, είπε ότι τα νέα δυστυχώς δεν είναι καλά για τους φορολογούμενους.

Ο εξτρά λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι την επόμενη 3ετία είναι σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1,8 δις.

Επίσης, από το πεδίο των συντάξεων ��α αναζητηθεί ακόμη 1,8 δις, και περίπου 1,2 δις από μέτρα που έχουν θεσπιστεί, αλλά δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί (πχ 500 εκατ. ευρώ από περικοπές στις αμυντικές δαπάνες).

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αποχαιρετήστε τα λεφτουδάκια σας (όσα έμειναν)! Μας τ�� παίρνουν!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top