Λιτότητα… για τους άλλους: Δίνουν εκατομμύρια ευρώ για σοφέρ και λιμουζίνες στους ευρωβουλευτές

Μόνο το κονδύλι για τις στολές ξεπερνά τις 110.000 ευρώ!

Λιτότητα… για τους άλλους: Δίνουν εκατομμύρια ευρώ για σοφέρ και λιμουζίνες στους ευρωβουλευτές

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η αποκάλυψη του Politico για έξτρα κονδύλι μερικών εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για... σοφέρ και λιμουζίνες!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της πολιτικής εφημερίδας, η Ευρωβουλή σχεδιάζει μια υπηρεσία… σοφέρ για τους 751 ευρωβουλευτές σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, η οποία θα κοστίσει περίπου 3,7 εκ. ευρώ!

Το κονδύλι περιλαμβάνεται στον προσχέδιο του προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου για το 2017 και απομένει να λάβει έγκριση, ενώ σημειώνεται ότι προβλέπεται ήδη ποσό ύψους 7 εκ. ευρώ για τις μετακινήσεις των ευρωβουλευτών.

Όπως προβλέπει, θα προσληφθούν 110 νέοι οδηγοί, οι οποίοι θα φορούν και καλαίσθητες στολές που θα κοστίσουν 116.000 ευρώ στους Ευρωπαίους φορολογούμενους!

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κλάους Βέλε, αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας καθώς εκτιμάται ότι οι ευρωβουλευτές θα προστατεύονται καλύτερα με τους αποκλειστικούς σοφέρ.

«Οι ευρωβουλευτές συχνά είναι μόνοι τους με τον οδηγό στο αυτοκίνητο. Ακόμη χειρότερα, συχνά κουβαλούν εμπιστευτικά έγγραφα» είπε ο ίδιος.

Για το θέμα έχουν αντιδράσει έντονα βουλευτές της Βρετανίας, υπέρμαχοι του Brexit, που το θεωρούν ως ακόμη μία σπατάλη των χρημάτων των φορολογούμενων, ενώ ο Guardian τονίζει πως… τουλάχιστον δεν θα πρόκειται κυριολεκτικά για λιμουζίνες αλλά «για καλά Audi, ΒΜW, κλπ»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top