ΑΡΧΙΣΑΜΕ – Η Μέρκελ πιέζει την Ελλάδα για 50.000 προσωρινά καταλύματα για τους πρόσφυγες

Οι αξιώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

ΑΡΧΙΣΑΜΕ – Η Μέρκελ πιέζει την Ελλάδα για 50.000 προσωρινά καταλύματα για τους πρόσφυγες

​Ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, με συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild ξεκινά τις πιέσεις της προς την Ελλάδα, αξιώνοντας από την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει προσωρινά καταλύματα για τη φιλοξενία 50.000 προσφύγων.

«Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει γρήγορα τις υποσχέσεις της για παροχή στέγασης σε 50.000 πρόσφυγες και η ΕΕ θα πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα σε αυτή την αποστολή», δήλωσε η Α. Μέρκελ και πρόσθεσε:

«Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει κατάλυμα σε 50.000 πρόσφυγες, ως τα τέλη του 2015. Η καθυστέρηση πρέπει να λυθεί τώρα και ταχύτατα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί για την αξιοπρεπή στέγασή τους».

Σημείωσε ακόμα πως η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται στην παροχή περισσότερης βοήθειας από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και επέρριψε ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και στην Αυστρία και στις χώρες του Βίζενγκραντ, που με τη στάση τους δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

«Γνωρίζω από τις συνομιλίες μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως αυτό που έχει ανάγκη είναι η βοήθειά μας, και η ΕΕ πρέπει και θα σταθεί αλ��ηλέγγυα στην Ελλάδα», είπε η Α. Μέρκελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top