Με άγριες διαθέσεις έρχεται το κουαρτέτο για συντάξεις-φορολογικό-κόκκινα δάνεια

Οι τελευταίες πληροφορίες για τη στάση των θεσμών στο κεντρικό δελτίο του Star

Με άγριες διαθέσεις έρχεται το κουαρτέτο για συντάξεις-φορολογικό-κόκκινα δάνεια
Έρχεται το κουαρτέτο των θεσμών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, αλλά το ζήτημα είναι αν έρχεται για να κλείσει επιτέλους η αξιολόγηση ή για να «σέρνεται», όπως επισήμανε η Μάρα Ζαχαρέα στο σχόλιο με την Κάτια Μακρή για το ζήτημα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
To μεγάλο θέμα, όπως ανέφερε η Κ. Μακρή, από τη στιγμή που φαίνεται ότι τα βρήκαν μεταξύ τους για να έρθουν στην Αθήνα (αν και η σχετική συζήτηση θα συνεχισθεί μέχρι την Κυριακή), είναι τι θα ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση και πρώτ’ απ΄όλα για το δημοσιονομικό κενό.
Όπως φαίνεται πάντως βγάζουν από το τραπέζι τα εργασιακά, ώστε να βοηθήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα υπόλοιπα. Όπως διευκρίνισε η Κάτια Μακρή αυτό σημαίνει ότι παραμερίζουν τις πιο ακραίες προτάσεις του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό, όπως την οριζόντια περικοπή συντάξεων κατά 15%. Από την άλλη πλευρά όμως ούτε η θέση της κυβέρνησης να μην υπάρξει η παραμικρή μείωση στις κύριες συντάξεις, θα γίνει δεκτή. Μάλιστα, αυτή η μείωση μπορεί να εφαρμοστεί από φέτος και όχι από το 2018 που ήθελε η κυβέρνηση!
Οι δανειστές τα θέλουν όλα πάντως στο φορολογικό και το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι διάφορες επαγγελματικές ομάδες που αντιδρούν σε αυτό.
Τρίτο ζήτημα και επίσης πολύ δύσκολο τα κόκκινα δάνεια όπου δεν αντιδρούν σύμφωνα με πληροφορίες η Ε.Ε. και το ΔΝΤ στην τρίμηνη παράταση προστασίας των δανειοληπτών αλλά η ΕΚΤ, η οποία ζητά εδώ και τώρα την πώλησή τους!
Το κυριότερο ερώτημα είναι βέβαια αν έρχονται με πρόθεση να τα βρουν με την ελληνική κυβέρνηση ή αν έρχονται για να ξαναφύγουν σύντομα... Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top