Κεφαλογιάννης: Ο Τσίπρας κατάφερε να μεταφέρει τα ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο στα Σκόπια

«Κακώς πήρε μέρος στη συνάντηση με Μέρκελ και Νταβούτογλου»

Κεφαλογιάννης: Ο Τσίπρας κατάφερε να μεταφέρει τα ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο στα Σκόπια

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Αντί να ταυτίσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα με τα ελληνικά, που είναι ταυτισμένα και από τον διεθνή νόμο και από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, δεν το κάναμε. Ουσιαστικά τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης, μεταφέρθηκαν στα σύνορα με τα Σκόπια» είπε ο ευρωβουλευτής σ��ο Πρακτορείο FM.

Ο κ. Κεφαλογιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι -σε αντίθεση με την Τουρκία και τα Σκόπια- δεν εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία με το προσφυγικό προς όφελος των εθνικών μας θεμάτων, ενώ τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να πάρει μέρος στη συνάντηση με την Μέρκελ και τον Νταβούτογλου, υπογραμμίζοντας ότι με την παρουσία του ουσιαστικά νομιμοποίησε αυτή τη συμφωνία και τη μετέτρεψε από ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα σε τριμερές, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει στην Σύνοδο Κορυφής να «εκπλήξει θετικά τους εταίρους» και να τους πείσει ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της, ενώ -τέλος- για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών κάλεσ�� τον πρωθυπουργό να μην προσπαθήσει «να εγκλωβίσει τους άλλους αρχηγούς για μικροπολιτικούς λόγους, όπως έκανε με το ασφαλιστικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top