Τσίπρας σε Ολλανδό ΥΠΕΞ: Η συγκυρία είναι δύσκολη και απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία

«Είναι απαραίτητο να υπάρξει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση»

Τσίπρας σε Ολλανδό ΥΠΕΞ: Η συγκυρία είναι δύσκολη και απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία

«Η παρούσα δύσκολη συγκυρία απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία» τόνισε ο πρωθυπουργός στον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς, τον οποίο υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «είναι απαραίτητο να υπάρξει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση και να αντιμετωπιστούν και οι αιτίες που δημιουργούν αυτήν την κρίση, δηλαδή ο πόλεμος στην Συρία» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και να χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εφαρμογής ενός αξιόπιστου μηχανισμού μετεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να σταματήσουν να χάνονται ζωές στο Αιγαίο.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός ΥΠΕΞ είπε ότι ως προεδρεύων του συμβουλίου της ΕΕ επιδιώκει στην ευρωπαϊκή συνεννόηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ανάγκη να χτυπηθούν αποτελεσματικά τα κυκλώματα των διακινητών και να υπάρξει μια διαφορετική διαδικασία μετεγκατάστασης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ταξίδι που είχε στην ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως είπε, επισήμανε τους κινδύνους μονομερών ενεργειών και ξεκαθάρισε πως «η Ολλανδία υποστηρίζει την ελληνική ��έση για μια κοινή ευρωπαϊκή στάση στην βάση όσων έχουν συμφωνηθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top