Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ-Ένωση Κεντρώων-ΚΚΕ για τηλεοπτικές άδειες:Η κυβέρνηση στήνει τη δική της διαπλοκή

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναρωτήθηκαν για όσους θα χάσουν τη δουλειά τους

Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ-Ένωση Κεντρώων-ΚΚΕ για τηλεοπτικές άδειες:Η κυβέρνηση στήνει τη δική της διαπλοκή

​Θεοδωράκης: «Οι εργαζόμενοι των τεσσάρων σταθμών που θα κλείσουν που θα πάνε;»

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το βράδυ της Πέμπτης, στη Βουλή, όπου γινόταν συζήτηση επί της τροπολογίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι με την τροπολογία για τα τηλεοπτικά κανάλια η κυβέρνηση επιχειρεί «να στήσει την δική της διαπλοκή», ενώ αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό επεσήμανε: «Δεν σας ενδιαφέρει η πολυφωνία, δεν σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με την διαπλοκή αλλά η σύγκρουση με την διαπλοκή των άλλων».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «η δική μας εκτίμηση είναι ότι η έγνοια και της νέας κυβέρνησης είναι να φτιάξει νέο ελεγχόμενο δικό της καθεστώς στα ΜΜΕ».

«Σας καλούμε να ακούσετε την Ευρώπη, τους εργαζόμενους, την λογική και να ξεκολλήσετε από την λογική του μεγάλου καναλάρχη», υποστήριξε και πρόσθεσε: «οι εργαζόμενοι των τεσσάρων σταθμών που θα κλείσουν που θα πάνε; Ανεβαίνετε στα κάγκελα για ΕΡΤ και αδιαφορείτε για τους εργαζόμενους των ιδιωτικών που κλείνετε».

«Η διαφημιστική πίτα υπολογίζεται για το 2016 περί τα 230 εκατομμύρια ευρώ που θα τα μοιραστούν οι 8 που σήμερα είναι στην τηλεόραση. Εσείς λέτε να μην τα μοιραστούν οι οκτώ αλλά οι τέσσερις. Αυτό πως αδυνατεί τους ολιγάρχες; Απεναντίας τους κάνετε ισχυρότερους. Η Ευρώπη επισημαίνει τον κίνδυνο της συγκέντρωσης των ΜΜΕ σε λίγα χέρια. Αυτό φωνάζει και η ΕΣΗΕΑ» τόνισε.

«Δεν πρέπει να γίνεται η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη που θα κλείσει ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», κατέληξε.

Φώφη Γεννηματά: «Με την τροπολογία επιδιώκετε να ρίξετε στάχτη στου κόσμου, τα μάτια για την κοινωνία που πλήττετε»

Σκληρή κριτική άσκησε και η Φώφη Γεννηματά στην κυβέρνηση στην συζήτηση επί της τροπολογίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς στη Βουλή. Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διαμορφώσει ένα τοπίο το οποίο θα ελέγχεται πλήρως από την ίδια!

«Με την τροπολογία επιδιώκετε να ρίξετε στάχτη στου κόσμου, τα μάτια για την κοινωνία που πλήττετε», ανέφερε ενώ τόνισε ότι στην πραγματικότητα με ακραίο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό τρόπο, «επιδιώκετε να στήσετε μία νέα διαπλοκή. Η τροπολογία σας πάσχει πολλαπλά».

«Το Σύνταγμα είναι σαφές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι αρμοδιότητες σε αυτό το θέμα έχουν ανατεθεί στο ΕΣΡ». Η ίδια επεσήμανε ότι «αυτό που πάτε να κάνετε σήμερα ��ίναι να παρακάμψετε το Σύνταγμα με τσαμπουκά. Το Σύνταγμα επιβάλλει ομοφωνία ή τουλάχιστον πολύ μεγάλη πλειοψηφία».

«Με ποια κριτήρια καταλήξατε στον αριθμό τους», αναρωτήθηκε, σχετικά με την απόφαση παραχώρησης μόλις 4 τηλεοπτικών αδειών και συνέχισε λέγοντας όλο νόημα: «με ποιο πρόσχημα θα στείλετε κόσμο στα σπίτια τους»;

Βασίλης Λεβέντης: «Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με την διαπλοκή»

Για διαπλοκή της κυβέρνησης έκανε λόγο και ο Βασίλης Λεβέντης στην ομιλία του στη Βουλή, στην συζήτηση επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με την διαπλοκή. Γιατί δεν κάνετε το απλό; Βάλτε τους κανόνες. Να δίνουν κάθε χρόνο 1 εκατ. ευρώ και αν δεν τ��ρούν τους κανόνες να κλείνουν. Να κλείνουν όχι γιατί το θέλετε εσείς αλλά γιατί δεν τηρούν τους κανόνες» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Σας τιμά να κλείνετε κανάλια; Λέτε ότι είναι διαπλεκόμενοι. Εσείς τι θα φέρετε; Αγίους; Αν είναι διαπλεκόμενοι γιατί είστε κάθε μέρα στα κανάλια τους;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «αν αυτή η αίθουσα είχε άντρες τίμιους και σωστούς δεν θα είχε φτάσει στην πτώχευση» ενώ εκτίμησε ότι δεν θα κλείσουν τα ιδιωτικά κανάλια αλλά η ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι λιβανιστήρι. Τελικά δεν θα προλάβετε να κλείσετε τα ιδιωτικά κανάλια αλλά θα κλείσει η ΕΡΤ».

Ο Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε την τροπολογί�� επικοινωνιακό αντιπερισπασμό

Για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αναφορικά με την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, «την ώρα που όλη η κοινωνία είναι στους δρόμους».

«Το ΚΚΕ διαφωνεί ριζικά με το παραμύθι της διαπλοκής. Η ουσία της διαπλοκής βρίσκεται στο ίδιο το σύστημα» τόνισε. Επανέλαβε ότι για τους εργαζόμενους, «για τους οποίους δήθεν κόπτεται και η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σε ισχύ όλους τους αντεργατικούς νόμους καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον νόμο» και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος σε αυτά τα παιχνίδια που γίνονται και θα ψηφίσει παρών επί της τροπολογίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top