Ένα Μνημόνιο για το προσφυγικό: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το κόστος για την Ελλάδα το 2016!

Μουζάλας: Τα χρήματα που έχουμε πάρει φτάνουν μόνο για χτιστούν τα κέντρα ταυτοποίησης και να λειτουργήσουν για 6-7 μήνες

Ένα Μνημόνιο για το προσφυγικό: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το κόστος για την Ελλάδα το 2016!

Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα είναι το κόστος του προσφυγικού για την Ελλάδα το 2016 σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα χρήματα που έχει λάβει η Ελλάδα «και δεν έχουν εκταμιευτεί όχι με δική μας ευθύνη, φτάνουν για να χτιστούν τα Κέντρα Ταυτοποίησης και να λειτουργήσουν για έξι-επ��ά μήνες».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μουζάλας, η Ελλάδα έχει υποβάλει καινούργιες αιτήσεις χρηματοδότησης αλλά «η γραφειοκρατία καλά βαστά και στη χώρα μας και στην ΕΕ».

«Δεν σας κρύβω ότι μέσα μου έχω ένα φόβο, ότι οι δυσκολίες να πάρουμε λεφτά θα είναι λιγότερες όσο περισσότερο προσπαθούν να μας ρίξουν. Για παράδειγμα νομίζω ότι αν πάει να γίνει αυτό που πρότεινε ο Βέλγος συνάδελφός μου για στρατόπεδα 400.000 προσφύγων, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μας δώσουν λεφτά, ωστόσο το θεωρώ απαράδεκτο ως πρόταση» πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top