Ράκος ο Κατρούγκαλος-«Ιδιαίτερα σκληρή η διαπραγμάτευση-Είναι όλα ανοιχτά»

Άρθρο-άρθρο εξέταζαν το ασφαλιστικό οι Θεσμοί: "Δεν τέθηκε θέμα μείωσης συντάξεων"

Ράκος ο Κατρούγκαλος-«Ιδιαίτερα σκληρή η διαπραγμάτευση-Είναι όλα ανοιχτά»

Ράκος βγήκε από την συνάντηση με το κουαρτέτο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δεν δίστασε να παραδεχτεί τις άγριες διαθέσεις των δανειστών.

«Ήταν μια ιδιαίτερα αναλυτική και σκληρή διαπραγμάτευση. Προωθήσαμε τα δικά μας ζητήματα. Είχαμε ζητήσει να μας θέσουν γραπτώς όλα τα επιμέρους θέματα- το έκαναν και επ αυτής της ατζέντας συζητήσαμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας, αποκαλύπτοντας ότι οι Θεσμοί δεν αφήναν τίποτα να πέσει κάτω, αντιθέτως εξέταζαν όλα τα άρθρα του ασφαλιστικού όλα πολύ προσεκτικά.

Σύμφωνα με τον κ.Κατρούγκαλο, οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατό, αφού προηγηθεί διάλογος με την κοινωνία.

Οι Θεσμοί, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας επιφυλάχτηκαν να μας δώσουν την γνώμη τους για όλα.

«Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. Είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να βρούμε λύση» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα μείωσης συντάξεων.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, υπήρξε συμφωνία στα μικρά ζητήματα του Ασφαλιστικού, ωστόσο παραμένουν ακόμα ανοιχτά τα μεγάλα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, όπως για παράδειγμα το αν η εθνική σύνταξη θα δοθεί ή όχι με εισοδηματικά κριτήρια με 15 έτη εργασίας, αλλά και το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, κάτι που δεν επιθυμούν οι δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, την Παρασκευή θα υπάρξει νέα συνάντηση υπουργών με τους Θεσμούς, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα συμμετέχει στο ραντεβού ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top