Μητσοτάκης:Δεν ζητώ ΕΚΛΟΓΕΣ–Δεν βάζουμε πλάτη σε οικουμενική κυβέρνηση–Επίθεση στον Τσίπρα

"Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός, βιάζομαι να αλλάξω τη ΝΔ"-Πρώτη ανάρτηση: 02/02/2016 23:53

Μητσοτάκης:Δεν ζητώ ΕΚΛΟΓΕΣ–Δεν βάζουμε πλάτη σε οικουμενική κυβέρνηση–Επίθεση στον Τσίπρα

Ανήσυχος με την πολιτική της κυβέρνησης «που φαίνεται να διχάζει» και με τις κινητοποιήσεις εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ιστορίες», ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως «το ασφαλιστικό και το φορολογικό που θα φέρει η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να διχάζουν τον κόσμο».

"Δεν κλείνουμε το μάτι στα μπλόκα"

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβερνητικής εκπροσώπου Ο.Γεροβασίλη πως στα μπλόκα των αγροτών υπάρχουν δεξιά στελέχη και συνδικαλιστές που πυροδοτούν το κλίμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθάρισε «εμείς δεν κλείνουμε το μάτι στα μπλόκα».

«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών δεν έχουν κομματικό χρώμα. Εγώ ενθάρρυνα τους βουλευτές μας να μην πάνε στα μπλόκα» πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως «υπάρχουν λύσεις και στο φορολογικό των αγροτών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «η εποχή του λαϊκισμού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί», ενώ επέρριψε ευθύνες στον Τσίπρα για την σημερινή κατάσταση.

«Δεν λέει τίποτα για επενδύσεις και δουλειές ο πρωθυπουργός! Οι δουλειές δεν έρχονται με μαγικά τεχνάσματα»,είπε χαρακτηριστικά.

"Βάλαμε πλάτη το καλοκαίρι και είμαστε περήφανοι"

Αναφερόμενος στην συμφωνία του καλοκαιριού την οποία ψήφισε και η ΝΔ, ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε «βάλαμε πλάτη και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε».

"Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το ασφαλιστικό"

Ευθύνες στην Κουμουνδούρου επέρριψε ο κ.Μητσοτάκης και για το ασφαλιστικό, ��ονίζοντας ότι οι εταίροι δεν ζητούσαν μέτρα 1,8 δις ευρώ το 2014.

Ο ίδιος εκτίμησε πως υπάρχουν λύσεις, προκειμένου για παράδειγμα να μην μειωθούν όλες οι συντάξεις. «Να μην δοθούν αυξήσεις στο δημόσιο, στους κομματικούς στρατούς. Στα ταμεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ υπάρχει δυνατότητα περικοπής της κρατικής επιχορήγησης. Να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις» πρότεινε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι «εγώ μιλώ με τη γλώσσα της αλήθειας».

"Φταίει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες"

«Το ασφαλιστικό δεν λύνεται χωρίς ανάπτυξη, και οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν θα φέρουν ανάπτυξη» πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση και για τις αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.

«Δεν υπήρχε εξυγίανση και την πληρώνουν οι αδύναμοι. Δεν γίνεται κοινωνική πολιτική μόνο με επιδόματα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Τώρα δεν χρειάζονται απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά χρειάζεται αξιολόγηση"

Ο ίδιος υποστήριξε πως τη δεδομένη στιγμή «δεν χρειάζονται απολύσεις στο δημόσιο». «Αν γίνουν απολύσεις πρέπει να γίνουν μόνο για πλαστά πτυχία και για υπαλλήλους που έχουν εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη» ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως χρειάζεται αξιολόγηση στο δημόσιο.

"Λάθος μου που συνέδεσα την αξιολόγηση με τις απολύσεις"

«Να δίνονται κίνητρα στους νέους δημοσίους υπαλλήλους πως αν είναι καλοί θα προχωρήσουν» είπε στην συνέχεια, ενώ παραδέχτηκε πως ήταν λάθος του που στο παρελθόν ως υπουργός είχε συνδέσει την αξιολόγηση με τις απολύσεις.

"Έκαναν λάθος προσλήψεις"

Ωστόσο, υπεραμύνθηκε των πολιτικών του όσο ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έκανε προσλήψεις, αλλά προσέλαβε λάθος ανθρώπους. «Αντί για νοσηλεύτριες, προσέλαβαν καθαρίστριες», π��όσθεσε.

"Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός, βιάζομαι να αλλάξω τη ΝΔ"

Στο ερώτημα "αν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός", ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε «δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός, αλλά βιάζομαι να αλλάξω τη ΝΔ και τις δομές της, βιάζομαι να επικοινωνήσω με τα κοινά της ΝΔ, με τα οποία παλιά είχαμε διάλογο».
"Δεν ζητώ εκλογές"

Ξεκαθάρισε πως δεν ζητά εκλογές, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν οξύμωρο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

"Δεν βλέπω πεδίο συνεννόησης με τον Τσίπρα"

«Δεν το βλέπω πιθανό το σενάριο για εκλογές» τόνισε και πρόσθεσε σε ά��λο σημείο «Δεν βλέπω πεδίο συνεννόησης με την κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω προϋποθέσεις συνεργασίας με τον Τσίπρα».

"Δεν θα βάλουμε πλάτη σε οικουμενική κυβέρνηση"

Στο ερώτημα «αν χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει η ΝΔ;», ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι «Δεν Θα βάλουμε πλάτη σε οικουμενική κυβέρνηση».

"Δεν θα ψηφίσουμε το ασφαλιστικό"

«Δεν θα ψηφίσουμε το ασφαλιστικό, τουλάχιστον έτσι όπως είναι τώρα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους δανειστές, ο ίδιος αποκάλυψε πως ποτέ δεν τον πίεσαν όσο ήταν υπουργός.

Είπε πως το επόμενο διάστημα θα συναντήσει την γερμανίδα Καγκελάριο Α.Μέρκελ.

"Επιβαρύναμε το δημόσιο"

Σε άλλο σημείο ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ εξυπηρετεί τα δάνεια της, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για τα ρουσφέτια, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «επιβαρύναμε το δημόσιο».

"Είχα όντως πολλούς μετακλητούς υπαλλήλους στο γραφείο μου"

«Επιμένω στην αξιοκρατία» πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στους πολλούς μετακλητούς υπαλλήλους που είχε στο γραφείο του, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι όντως ήταν πολλοί, αλλά όπως είπε είχαν όλοι δυνατά όμως βιογραφικά.

"Θέλω να κάνω τη ΝΔ πιο κεντροδεξία"

Μιλώντας για την επόμενη μέρα του κόμματος του, ο κ.Μητσοτάκης είπε «θέλω να κάνω τη ΝΔ πιο κεντροδεξιά», ενώ όταν τον ρώτησαν για τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον χαρακτήρισε «μεταρρυθμιστή, αποτελεσματικό και ειλικρινή, άσχετα αν το προσωπικό του ύφος κάποιες στιγμές ενοχλεί».

"Θέλω να αναδείξω νέα γενιά στελεχών"

«Για μένα η διεύρυνση έχει πολιτικά χαρακτηριστικά» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας την επιθυμία του να αναδείξει νέα γενιά στελεχών.

"Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της στο προσφυγικό"

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ.Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «υποτίμησε την ένταση του προβλήματος», ενώ δεν έκρυψε τον τρόμο του για την εξέλιξη του θέματος.

«Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «το πρόβλημα ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα».

«Η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει πολύ λίγα (frontex, μετεγκατάσταση προσφύγων)» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να διανοηθεί την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν.

BINTEO ΣΚΑΙ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top