Γεωργιάδης: Έχει καταλάβει ο Τσίπρας ότι «έπεσε έξω» και πήρε έναν λαό στο λαιμό του;

Απαισιόδοξος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: Δεν βλέπω πως μπορεί να γεφυρωθεί η απόσταση κυβέρνησης-δανειστών

Γεωργιάδης: Έχει καταλάβει ο Τσίπρας ότι «έπεσε έξω» και πήρε έναν λαό στο λαιμό του;

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναρωτήθηκε εάν έχει συνειδητοποιήσει τι κακό έχει κάνει στη χώρα.

«Ο κ. Τσίπρας εξελέγη λέγοντας ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα σκίσει το μνημόνιο και θα δώσει και 13η σύνταξη. Λέω τα πιο εμβληματικά, υπάρχουν κι άλλα. Τα έκανε; Όχι. Έκανε τα αντίθετα. Πώς να τον πούμε λοιπόν; Αν δεν τον πούμε ψεύτη, να τον πούμε αφελή; Αν του ταιριάζει καλύτερα, να τον πούμε έτσι. Το ότι “έπεσε έξω” και πήρε ένα λαό στο λαιμό του, το καταλαβαίνει;» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε απαισιόδοξος για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-δανειστών: «Η προσωπική μου πολιτική εκτίμηση είναι εξαιρετικά δυσοίωνη, καθώς πιστεύω ότι η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν βλέπω πώς μπορεί να γεφυρωθεί. Και αν γεφυρωθεί, όπως συνήθως συμβαίνει, με τα 8 εκ των 10 υπέρ των δανειστών, πιστεύω ότι η Βουλή πολύ δύσκολα θα μπορεί να υποστηρίξει τις σχετικές συμφωνίες. Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο».

Απαντώντ��ς σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν πιστεύει σε τέτοιες λύσεις και πρόσθεσε: «Ας πούμε ότι γίνεται μια τέτοια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, γιατί θεωρούμε ότι αυτό θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και προκρίνουμε μείωση των δημοσίων δαπανών, για παράδειγμα να μη δοθεί αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, κάτι που είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη, λέει ότι δεν θέλει μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά αύξηση των εισφορών. Ας πούμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση από κοινού, τι από τα δύο θα γίνει; Το θέμα δεν είναι να πούμε “είμαστε όλοι μαζί και αγαπημένοι”, αλλά να αποφασίσουμε ποια πολιτική θέλουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας: «Ο κ. Παππάς θέλει αυθαίρετα και μόνος του να αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Άκουσα τον κ. Βούτση να λέει ότι δεν είναι βιώσιμοι παραπάνω από τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως αν η ΝΔ είναι η επόμενη κυβέρνηση «θα γυρίσει την ελληνική οικονομία γρηγορότερα από ότι νομίζουμε» και εξήγησε ότι ένας από τους λόγους που στήριξε τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι απέδειξε στην πράξη πως αν χρειαστεί «δεν θα διστάσει να κάνει αυτά που πρέπει γρήγορα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top