Πρωταγωνιστής σε θρίλερ κατασκοπείας ο Βαρουφάκης με μυστικά ραντεβού και κρυπτογραφημένα mails

Το περιοδικό Politiko στα άδυτα της ομάδας που ετοίμαζε το Plan B

​Στη μυστική ομάδα εργασίας του Γιάνη Βαρουφάκη, που προετοίμαζε το plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών, με την υποκλοπή των ΑΦΜ, και την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος,με στόχο την επιστροφή στη δραχμή, αναφέρεται το Politico.

Όπως δήλωσε στο περιοδικό, ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του κ.Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, «4-5 άτομα που αποτελούσαν την ομάδα αντάλλασσαν πληροφορίες με κρυπτογραφημένα email, και όλοι τους συναντιούνταν μακριά από τα ελληνικά κυβερνητικά κτίρια. Κανείς μας δεν μιλούσε για όσα συζητούσαμε με κανέναν εκτός της ομάδας».

«Τα μέλη της ομάδας μας ήξεραν ότι η αποστολή τους ήταν ευαίσθητη», είπε ο κ.Γκάμπλρεϊθ στο Politico, αλλά δεν ήταν μία ανέντιμη εργασία, πρόσθεσε.

«Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι κάναμε, εκτός από το ότι γνωρίζαμε, ότι θα μπορούσε να παρερμηνευθεί», σημείωσε ο αμερικανός οικονομολόγος, ο οποίος συντόνιζε την ομάδα για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, όταν ο Γκάλμπρεϊθ ρωτήθηκε αν αυτή η μυστική ομάδα χρησιμοποιούσε λέξεις- κωδικούς, γέλασε.

Η εντολή που είχε η ομάδα ήταν να προσπαθήσει να βρει απαντήσεις σε ένα σύνολο ερωτημάτων, όπως:

-Πού θα έπρεπε να στρέψει την προσοχή της η κυβέρνηση αν αναγκαζόταν να ανέβει αυτό το βουνό;

-Ποια είναι τα αποθέματα καυσίμων;

-Τι συμβαίνει με τα τρόφιμα;

-Για πόσο θα διαρκούσαν οι ιατρικές προμήθειες;

«Τέτοια πράγματα… έπρεπε να ξέρουμε, χωρίς όμως να ρωτούμε ανοιχτά τους ανθρώπους, οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα υποψιάζονταν ό��ι όντως έχουμε τέτοιο σχέδιο», πρόσθεσε ο Γκάλμπρεϊθ.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης και πως ήταν ενήμερος για κάθε κίν��ση.«Δεν είχα καμία επαφή με τον Αλέξη (σ.σ. εννοεί τον Τσίπρα) μετά το τέλος Φεβρουαρίου», ξεκαθάρισε ο κύριος Γκάλμπρεϊθ.

«Ήταν απλώς μια προετοιμασία στο παρασκήνιο για την περίπτωση, που η χώρα βρισκόταν σε μια θέση, που δεν ήθελε να βρεθεί», είπε ο κύριος Γκάλμπρεϊθ, αρνούμενος ότι η ομάδα αυτή είχε οποιαδήποτε ανάμειξη με το σχέδιο χακαρίσματος των ΑΦΜ.

Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα με ανακοίνωση του ο Γκάλμπρεϊθ ξεκαθάρισε, ότι η ομάδα τους δεν είχε καμία απολύτως επαφή με μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top