Αξιωμ��τούχος ΥΠΟΙΚ: «Αν μας δώσουν υποψία λύσης για το χρέος θα την πάρουμε»

«Εξετάζουμε τις προτάσεις των δανειστών»

Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: «Αν μας δώσουν υποψία λύσης για το χρέος θα την πάρουμε»

​Έντονη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο επιτελείο της κυβέρνησης, με τις διαπραγματεύσεις να δείχνουν ότι έχουν ξεκινήσει και πάλι στο παρασκήνιο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι οι δανειστές έχουν στείλει στην κυβέρνηση παραλλαγές της πρότασης της 25ης Ιουνίου, τις οποίες και εξετάζουν και δεν τις έχουν απορρίψει.

Ιδιαίτερη σημασία είχε επίσης σχόλιό του για το τι σκοπεύει να κάνει η Αθήνα.

«Εμείς θέλουμε βιώσιμη λύση για το χρέος. Αν μας δώσουν έστω και υποψία λύσης, εμείς θα την πάρουμε και θα κάνουμε τη συμφωνία», είπε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε καλή εξέλιξη το γεγονός ότι υπάρχει και πάλι κινητικότητα, ενώ ήταν αρκετά δεικτικός όσον αφορά στη στάση του Β. Σόιμπλε.

«Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του ατζέντα και ξέρετε όλοι ποια είναι», είπε, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι ακόμα και με «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα η διαπραγμάτευση θα αρχίσει από την αρχή.

Όταν μάλιστα οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν η ατζέντα αυτή είναι να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ απάντησε με νόημα: «συ είπας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top