Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα: Ο Τσίπρας ζήτησε από Γιούνκερ και Σουλτς να εγκρίνουν την παράταση

Έκανε λόγο για παρεμπόδιση της δημοκρατικής έκφρασης του λαού με το κλείσιμο των τραπεζών

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα: Ο Τσίπρας ζήτησε από Γιούνκερ και Σουλτς να εγκρίνουν την παράταση

​Μπαράζ τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάρτιν Σουλτς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Γιούνκερ πριν από την συνέντευξη Τύπου που παρ��χώρησε και του διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επαφή και με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, από τον οποίο ζήτησε να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top