Δήλωση ΒΟΜΒΑ του Μ. Σαπέν: «Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στο Grexit»

«Το αναπόφευκτο θα συμβεί»

Δήλωση ΒΟΜΒΑ του Μ. Σαπέν: «Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στο Grexit»

​«Κάθε μέρα που περνά μας φέρνει πιο κοντά στο αναπόφευκτο. Μια άτακτη ελληνική έξοδος θα είναι επιζήμια όχι μόνο για την Ελλάδα και για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαπέν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Όπως είπε «θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας και θα προσφέρει ασφάλεια στην Ευρώπη από τις όποιες συνέπειες θα είχε ένα Grexit. Η ΕΚΤ είναι εκεί όταν χρειάζεται για να προσφέρει βοήθεια. Το έχει κάνει και με άλλες χώρες, το κάνει τώρα και για την Ελλάδα».

Ο κ. Σαπέν αναγνώρισε ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων που φοβούνται την έξοδο από της Ελλάδας από το ευρώ και σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην α��άπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα.

«Σήμερα, τα πάντα είναι σε στασιμότητα. Επομένως, πρέπει να δώσουμε στη χώρα μια ώθηση», είπε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής capital controls στις ελληνικές τράπεζες ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι «αν συμβεί αυτό, τότε θα είναι σαν να έχουμε αποδεχθεί όλοι την ήττα μας. Είμαι εδώ, όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών, για να βρούμε μια λύση μέσω του διαλόγου με την Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top