Διακόπηκε το Eurogroup, νέα συνεδρίαση στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης!

Νέα συνάντηση Τσίπρα- Γιούνκερ-Λαγκάνρτ-Ντράγκι-Ρέγλινγκ τα μεσάνυχτα - Πρώτη ανάρτηση 20.35

Διακόπηκε το Eurogroup, νέα συνεδρίαση στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης!

​Διακόπηκε με το που... ξεκίνησε σχεδόν το Eurogroup, η συνεδρίαση του οποίου μετατέθηκε για τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο λόγος είναι ότι ολοκληρώθηκε προηγουμένως χωρίς συμφωνία η πενταμερής σύνοδος στις Βρυξέλλες , με το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές να παραμένει μεγάλο. Συνεπώς, συζήτηση επί της ουσίας δεν μπορούσε να γίνει υπό αυτά τα δεδομένα.

Ότι θα συνέλθουν εκ νέου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. «Η δουλειά για την Ελλάδα θα συνεχιστεί το βράδυ», π��όσθεσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup.

Η συμφωνία είναι ακόμα πιθανή εκτίμησε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η θέση των θεσμών να είναι κοινή.

«Ελλάδα και πιστωτές θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέχρι το αυριανό Eurogroup»,σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Από την πλευρά του, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τελική συμφωνία, δίχως να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Ελπίζουμε, συνέχισε, να έχουμε στο τραπεζί του αυριανού Eurogroup τα απαραίτητα έγγραφα.

Να σημειωθεί ότι θα υπάρξει όμως νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσ��πρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Μάριο Ντράγκι και τον Ρέγκλινγκ τα μεσάνυχτα.

Η πενταμερής θα συνεδριάσει και πριν τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά όλα, όπως είναι ευνότητο, εξαρτώνται από την εξέλιξη του "μαραθωνίου" των διαπραγματεύσεων και της νέας συνάντησης Τσίπρα- Γιούνκερ τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top