Η Μέρκελ παίζει ρώσικη ρουλέτα με τον Τσίπρα στο ρόλο της σφαίρας

Το σκίτσο του Guardian που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις προθέσεις της

Η Μέρκελ παίζει ρώσικη ρουλέτα με τον Τσίπρα στο ρόλο της σφαίρας

​Με ένα σκίτσο, η βρετανική εφημερίδα Guardian περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις προθέσεις της Α. Μέρκελ σχετικά με την Ελλάδα.

Στο σκίτσο αυτό, η Γερμανίδα καγκελάριος παίζει ρώσικη ρουλέτα και ετοιμάζεται να δεχθεί στον κρόταφο μια σφαίρα που έχει τη μορφή του Α. Τσίπρα.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου που πλαισιώνεται από το σκίτσο, «χρειάζονται πολλά περισσότερα για να καταστήσουν την όποια συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της καλή, πόσω μάλλον πολύ καλή».

euro21.jpg

Ο Νιλς Πράτ��εϊ σημειώνει ακόμα ότι μια συμφωνία δεν οδηγεί υποχρεωτικά σε μια καλή συμφωνία ή στην σωτηρία της Ελλάδας.

«Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς η δράση έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες με μια αίσθηση οπτιμισμού. Η Πέμπτη φαίνεται πως θα είναι η ημέρα που θα συγκεφαλαιώσει όλες τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα έχει αποφασίσει να προσπεράσει κάποιες “κόκκινες” γραμμές και οι δανειστές να δεχθούν μια μείωση του χρέους για το μέλλον, αρκεί βέβαια η Ελλάδα να παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Προσθέτει μάλιστα ότι υπήρξε σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, όμως παραμένουν εκκρεμή θέματα, όπως το χρέος και κάποιες ελλείψεις λεπτομερειών ως προς τα μέτρα.

«Μια συμφωνία επί της αρχής για να επανεξετάσουν τα θέματα, θα είναι για τους πιστωτές μια ακόμη άσκηση πόνου και αναβολής».

Όπως τονίζει ο συντάκτης του άρθρου, το χρέος παραμένει το μεγάλο αγκάθι για την ελληνική πλευρά, καθώς οδεύει ολοταχώς προς το 180% του ΑΕΠ, με τον αναλυτή της Capital Economics, Τζόναθαν Λόινς να υποστηρίζει ότι για να μπορέσει να πέσει το ελληνικό χρέος θα πρέπει να κουρευτεί κατά 50%.

Αυτό πάντως, όπως διευκρινίζει και ο ίδιος δεν πρόκειται να πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, αφού οι δανειστές δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δεχθούν κάτι τέτοιο.

«Οι αγορές το γνωρίζουν, γι' αυτό και η ανακούφισή τους θα είναι βραχυχρόνια. Ο πειρασμός είναι να σκεφτεί κανείς ότι μια διαπραγμάτευση που θα είχε τέτοια θυελλώδη συζήτηση θα παράγει ένα οριστικό αποτέλεσμα. Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, η ζωή δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο», καταλήγει το δημοσίευμα του Guardian.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top