Φάιμαν: Πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Ελλάδα - Μένουν άλλες δύο ευκαιρίες για λύση!

«Να μην κρατηθεί σκληρή στάση στη Σύνοδο Κορυφής» - Οι αιχμές για Σόιμπλε

Φάιμαν: Πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Ελλάδα - Μένουν άλλες δύο ευκαιρίες για λύση!

Την ελπίδα του ότι στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής δεν θα κρατηθεί σκληρή στάση κατά της Ελλάδας εκφράζει ο Βέρνερ Φάιμαν, υπογραμμίζοντας ότι «βλέπει» δύο ακόμη ευκαιρίες για λύση στο θέμα της Ελλάδας.

Ο αυστριακός καγκελάριος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έστεράιχ» της χώρας του, εκτιμά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή. Όπως εξηγεί ο ίδιος, ο πληθυσμός και η οικονομία βρίσκονται σε κλίμα κρίσης, φοβούνται ότι θα επιστρέψουν στη δραχμή και δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. «Μια πτώχευση του κράτους θα προκαλούσε και πτώχευση των επιχειρήσεων» προειδοποιεί.

Ο ίδιος, εξηγεί ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έπληττε και την Αυστρία και εξαπολύει βέλη κατά των «ειδικών» που εκτιμούν ότι ένα Grexit δεν θα είχε και τόσο μεγάλες συνέπειες, τονίζοντας ότι είναι οι ίδιοι που μετά θα ισχυρίζονται πως «οι πολιτικοί δεν επιτρέπεται να παίζουν στο “καζίνο”».

O Φάιμαν αφήνει αιχμές και εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί στη γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «όχι σε συμβιβασμούς». Ο αυστριακός καγκελάριος δήλωσε πως η απόλυτη σκληρότητα δεν έχει πετύχει απολύτως τίποτε και πρόσθεσε με νόημα: «Κάποιος μπορεί να πριονίζει διαβολικά σκληρά το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται, μόνον που, όταν αυτό σπάσει, θα πέσει κι αυτός μαζί του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top