ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η παράταση αλλά μπορεί να προκύψει

Αν γίνει θα είναι μια μίνι συμφωνία

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η παράταση αλλά μπορεί να προκύψει
Φουντώνουν οι φωνές που μιλούν για παράταση της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας Ελλάδας- δανειστών.
Και μπορεί νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας να έστειλε τελεσίγραφο σε Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, λέγοντας ότι θέλουμε οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος, λίγες ώρες αργότερα κυβερνητικό στέλεχος κάνει την ανατροπή… λέγοντας ότι η παράταση δεν έχει βγει εκτός συζήτησης.
Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η παράταση του προγράμματος δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά μπορεί να προκύψει. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι μια μίνι συμφωνία.
Αυτό το σενάριο υποστηρίζει και η γερμανική FAZ, η οποία αναφέρει ότι όλα δείχνουν ότι η Κομισιόν θα προτείνει στη ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης, παράταση του ισχύοντος προγράμματος μέχρι τον Σεπτέμβριο και χρηματοδότηση 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Την ίδια ώρα, το Reuters μετέδωσε μια πληροφορία, η οποία δείχνει το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει αυτή την στιγμή στη χώρα μας. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρα πολλά αιτήματα από πολίτες που θέλουν να «σηκώσουν» τα λεφτά τους, μέχρι αύριο. Τα χρήματα τα οποία αναμένεται να «βγουν» από τις τράπεζες φτάνουν το… ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top