Α. Τσίπ��ας: «Κυρίαρχο κράτος η Ελλάδα, πρέπει να αποφασίζει μόνη της»

«Αυτές τις μέρες μάθαμε να ζούμε με τον κίνδυνο»

​«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα», δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας σε σημερινή του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Österreich, επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας.

«Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση», σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας και αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση τόνισε:

«Έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της Ε.Ε.. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών».

Σε ερώτηση τι θα συμβεί αν η Α. Μέρκ��λ θέσει τελεσίγραφο και πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση των θεσμών, διαφορετικά θα υπάρξει Grexit, ο πρωθυπουργός απαντά:

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κα. Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην Ε.Ε.».

Τέλος αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του καγκελάριου της Αυστρίας, σημειώνει ότι ο Β. Φάιμαν είναι ένας «ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί επίσης πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top