Έστειλε ο Ομπάμα άνθρωπο του στην Ελλάδα για να επιτευχτεί συμφωνία

Συναντήκε ήδη με Τσακαλώτο η Α.Σλοτ

Έστειλε ο Ομπάμα άνθρωπο του στην Ελλάδα για να επιτευχτεί συμφωνία

​Άρον άρον στην Ελλάδα ήρθε απόψε η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αμάντα Σλοτ, προκειμένου να μεταφέρει τα μηνύματα των κκ Ομπάμα και Λιου στην ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, η κα Σλοτ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλωτο, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους .

Η συζήτηση, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επικεντρώθηκε στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους και έγινε ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη συ��φωνίας.

Η κα Σλοτ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και επιθυμούν να δουν την Αθήνα να συνεχίζει να παίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου τόνισε μεταξύ άλλων, πως «συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία, ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top