Πάγκαλος για Βαρουφάκη: Λέει αρλούμπες, είναι κατακάθι, θέλει να γίνει πολιτικός αρχηγός

"Εάν υπάρχει προοπτική να ξαναστήσουμε το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρομαι"

Πάγκαλος για Βαρουφάκη: Λέει αρλούμπες, είναι κατακάθι, θέλει να γίνει πολιτικός αρχηγός

​Την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης παρακολουθούσε καθισμένος οκλαδόν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυε νέα επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών.

Μιλώντας στον Βήμα Fm, ο κ.Πάγκαλος κατηγόρησε τον ��.Βαρουφάκη ότι λέει αρλούμπες με την φιλοδοξία να γίνει κάποια στιγμή πολιτικός αρχηγός!

«Κατ’ αρχήν, αυτός δεν είναι λόγος υπουργού Οικονομικών. Αυτός είναι λόγος πολιτικού αρχηγού. Είναι η αποκορύφωση της αρλούμπας, είναι χαρακτηριστικό αυτή η αρλουμπολογία πολιτικού αρχηγού από μπαλκόνι. Πιστεύω ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει φιλοδοξίες τέτοιες, θα τις ζυγίσει: από τη μια μεριά είναι το πολιτικό αρχηγιλίκι, το οποίο μπορεί να το κάνει και αργότερα κι απ’ την άλλη είναι να κοιτάξει να οικονομήσει ό,τι προκύπτει από τη φήμη την οποία έχει δημιουργήσει, με σειρά από ανακρίβειες σε σχέση με αυτά που ζητάνε οι δανειστές, τους οποίους μισεί θανασίμως και τους οποίους τόσο καιρό έγλειφε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πάγκαλος.

«Πώς αισθάνεται ψυχολογικά δηλαδή, να γλείφει τόσο καιρό εκεί πού φτύνει;» διερωτήθηκε στην συνέχεια ο κ.Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Οικονομικών «κατακάθι της πολιτικής ζωής».

«Θεωρώ ότι είναι τερατώδες αυτό που λέει. Προφανώς τον καθιστά εντελώς ακατάλληλο για οποιαδήποτε επαφή με τους κοινοτικούς κι άλλους θεσμούς. Εγώ νομίζω ότι όποιος έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια μέσα στο Eurogroup, θα του πει: “Έβγα έξω ή φεύγουμε εμείς”» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κα Φ.Γεννηματά, ο κ.Πάγκαλος αφού αποκάλυψε ότι της έχει στείλει συγχαρητήριο μήνυμα, τόνισε ότι δεν έχει να πει κάτι κακό εναντίον της.

«Είναι καλό, ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή. Να ψηφίζονται τάσεις... Εγώ ενδιαφέρομαι για το ΠΑΣΟΚ και θα ήθελα πολύ να το ξαναστήσουμε. Ήμουν πάντα υπέρ των αναπαλαιώσεων, όταν υπάρχει ένα παλιό κτίριο, είμαι υπέρ του να επισκευάζουμε το παλιό κτίριο και όχι να χτίζουμε καινούργιο» πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ.Πάγκαλος είναι ανοιχτός να επιστρέψει στην Χαριλάου Τρικούπη, αλλά με όρους!

«Είμαι ανοιχτός (να επιστρέψω) υπό τον όρο το ΠΑΣΟΚ να είναι κόμμα με τάσεις... Εγώ να ξαναπαίξω το ρόλο του κομπάρσου σε προεδρικό κόμμα, όπως έκανα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και συνέχισα με τον Γιώργο και μέχρι ενός σημείου με τον Βενιζέλο, δεν είμαι διατεθειμένος (να το κάνω). Κι ��ν δεν γίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα αρχών, τότε πρέπει άλλοι να κάνουν ένα κόμμα αρχών και το κόμμα αρχών αυτό, θα το ακολουθήσω. Και πιστεύω όποιος θέλει να βοηθήσει πρέπει να ζητήσει αυτή τη στιγμή να δει τον κ. Τσίπρα, ακόμα κι αν ο κ. Τσίπρας του απαντήσει όχι…»είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top