Πανούσης: Η επόμενη βόμβα των αντιεξουσιαστών θα μπει στο σπίτι του Τσίπρα!

«Αν δεν κόψει το κομμάτι που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει»

Πανούσης: Η επόμενη βόμβα των αντιεξουσιαστών θα μπει στο σπίτι του Τσίπρα!

«Είχα πει πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια, κάνοντας μια ανάλυση της κατάστασης -ο Τσίπρας ακόμα ήταν αντιπολίτευση- ότι η επόμενη βόμβα των αντιεξουσιαστών θα μπει στο σπίτι του. Και το εννοώ ακόμα» δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνουν τη στάση του απέναντι στους αντιεξουσιαστές και πρόσθεσε: «Όλοι αυτοί οι τύποι -οι οποίοι έχουν διάφορα στοιχ��ία εγκληματοειδή, λούμπεν κλπ, που καλύπτονται πίσω από διάφορες ετικέτες μορφωμάτων χωρίς όνομα- τη στιγμή που θα δουν ότι “προδίδονται” ή δεν τους ακολουθεί η κυβερνητική γραμμή, θα αντιδράσουν βίαια. Αν δεν κόψει πρώτος ο Τσίπρας το κομμάτι που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργήσει συνθήκες σηψαιμίας. Δεν θα μπορέσει αλλιώς να κυβερνήσει».

Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για αντίληψη «που μοιάζει να αγνοεί τις θεσμικές λειτουργίες, ότι υπάρχει ένα δικαστήριο, υπάρχει μια Αστυνομία, μια δημόσια διοίκηση, ένας Στρατός» και πρόσθεσε: «Θεωρούν ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο σε ένα καπιταλιστικό καθεστώς σε μια δεξιά κυβέρνηση και δεν υπάρχουν σε μια χώρα που έχει κυβερνώσα Αριστερά».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλύσε βολές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Μου έκανε μια ανάλυση ότι η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία- δεν έχω καμιά αμφιβολία εγώ γι' αυτό. Με τις τελευταίες όμως λέξεις ότι “αυτοκλήτως προχωράω στην αναμόρφωση του πολιτεύματος” είναι σαν να λέει ότι η Αστυνομία δεν χρειάζεται, εγώ είμαι υπεύθυνος της αστυνομοκρατίας και αυτή θέλει να προστατεύσει τη δημοκρατία από την Αστυνομία. Δηλαδή όλοι αυτοί θέλουν να φύγει η Αστυνομία. Με αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου κάπου έδωσε μια αναφορά. Και θέλει λίγο προσοχή».

Παράλληλα, απάντησε και στην επίθεση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάπου στέλνουν ένα μήνυμα. Λένε οι αντιεξουσιαστές “όταν μπήκαμε στα Προπύλαια, μεγάλη νίκη του κινήματος, να διώξουμε τον Πανούση”. Λένε οι τύποι που εκμεταλλεύονταν τους μετανάστες, οι δουλέμποροι, “σε τέσσερις μήνες θα έχουμε διώξει τον Πανούση εσωκομματικά”- αυτά είναι καταγεγραμμένα, δεν έχουν βγει από το μυαλό μου. Βγαίνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχθές και επιβεβαιώνει και λέει να φύγει ο Πανούσης, Βγαίνει δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μια αφίσα στα Εξάρχεια με εμένα φωτογραφία και γράφει “κοίτα πώς άλλαξε ο Δένδιας”. Και μετά βγαίνει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνεται κανείς μια χρονική και πολιτική συγγένεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top