Σουλτς: Συμφωνήσαμε με Μέρκελ να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Σουλτς: Συμφωνήσαμε με Μέρκελ να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Σουλτς: Συμφωνήσαμε με Μέρκελ να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι σε επικοινωνία του με την Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να κάνουν τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και σας λέω ότι θα υπάρξει συμβιβασμός διότι είμαστε υπεύθυνοι πολιτικοί. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι φίλη μου. Αλλά μίλησα σήμερα τηλεφωνικώς μαζί και θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, διότι ούτε η καγκελάριος θέλει την καταστροφή. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο Σουλτς προειδοποίησε ότι ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό και για τις δύο πλευρές: «Το Grexit θα ήταν πάρα πολύ κακό και για τις δύο πλευρές. Είναι λάθος η άποψη ότι η Ελλάδα θα γινόταν πιο ανταγωνιστική εκτός Ευρωζώνης. Αντιθέτως, θα υπέφερε πάρα πολύ. Εκ πρώτης όψεως η Γερμανία μάλλον δεν θα είχε ούτε πολιτικό ούτε οικονομικό πρόβλημα με ένα Grexit, αλλά η Ευρωζώνη δεν αποτελείται μόνο από την Γερμανία και ιδιαίτερα η Γαλλία και η Ιταλία θα είχαν άμεσες συνέπειες. Το Grexit θα αποτελούσε κίνδυνο και για την Ευρώπη και για την παγκόσμια οικονομία».

Ο ίδιος, είπε ότι νιώθει «πολύ απογοητευμένος» από την σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας, «διότι δεν δέχονται το χέρι που τους έχουμε απλώσει», ενώ έκανε ειδική αναφορά στους πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν φόρους.

Τέλος, αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνέπειες από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Μάρτιν Σουλτς σημείωσε ότι «μπορεί να μην έχει σοβαρές επιπτώσεις, αλλά μπορεί να έχουμε και μια οικονομική καταστροφή», για να προσθέσει: «Δεν θέλω να θέσουμε την οικονομική επιτυχία της Γερμανίας και της Ευρώπης σε κίνδυνο λόγω μιας λανθασμένης απόφασης και για αυτό, όσο σκληρό και αν ακούγεται, θα προσπαθήσω να διαπρ��γματευτώ ως το τελευταίο δευτερόλεπτο για να αποτρέψω αυτή την τραγωδία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top