Φεύγουν για Βρυξέλλες Δραγασάκης, Παππάς, Τσακαλώτος με νέα πρόταση για τους δανειστές

Μαξίμου: «Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία»

Φεύγουν για Βρυξέλλες Δραγασάκης, Παππάς, Τσακαλώτος με νέα πρόταση για τους δανειστές

​Στις 13:00 το μεσημέρι Γ. Δραγασάκης, Ν. Παππάς και Ε. Τσακαλώτος ετοιμάζονται για… απογείωση, έχοντας στις βαλίτσες τους μια νέα αναθεωρημένη πρόταση για τους δανειστές, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές και να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου, ώστε να μπορέσει να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας και ο συντονιστής της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, μαζί και με τον Γ. Χουλιαράκη θα συναντηθούν με εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του κ. Γιούνκερ για να παρουσιάσουν μια νέα πρόταση δημοσιονομικού χαρακτήρα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν μια συνάντηση και με τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί.

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία, παρ’ όλ’ αυτά, κοινοτικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν χθες να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών, τονίζοντας ότι η σημερινή συνάντηση δεν θα έχει διαπραγματευτικό χαρακτήρα.

Αύριο όμως, που επιστρέφει και το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, μετά από την επεισοδιακή και ιδιαίτερα θορυβώδη αποχώρησή του, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις θα είναι πιο ουσιαστικές και κρίσιμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις που θα κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι δύο υπουργοί για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού θα είναι δημοσιονομικού και διοικητικού χαρακτήρα, ενώ το σίγουρο είναι πως και οι τρεις θα επαναλάβουν πως η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στις προτάσεις της για το χρέος.

Στόχος είναι στη συμφωνία που θα επιτευχθεί να υπάρχει σαφής και χρονικά καθορισμένη δέσμευση για τη διευθέτησή του χρέους, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο ESM, ο οποίος πρέπει να αναλάβει το βάρος της ανταλλαγής ομολόγων της ΕΚΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top