ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Ο Τόμσεν είπε στα κλιμάκια του ΔΝΤ να αποχωρήσουν απ’τις διαπραγματεύσεις

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Ο Τόμσεν είπε στα κλιμάκια του ΔΝΤ να αποχωρήσουν απ’τις διαπραγματεύ��εις

​Πλούσιο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την χθεσινή αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών.

Ο ανταποκριτής του Star Channel στη Νέα Υόρκη, Δ.Σουλτογιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του σταθμού και στην Μάρα Ζαχαρέα αποκάλυψε ότι «το κλίμα μεταξύ του Ταμείου και της Αθήνας είναι ψυχροπολεμικό. Οι διαπληκτισμοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φαίνεται πως δίνουν και παίρνουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των δύο πλευρών λειτούργησαν αρνητικά για την Αθήνα. Το ένα αφορά την συνάντηση των κυρίων Ν.Παππά και Ε.Τσακαλώτο με τον Επίτροπο Οικονομικών Π.Μοσκοβισί την Δευτέρα, και το άλλο συνέβη την Τρίτη σε τηλεδιάσκεψη των Θεσμών με την Αθήνα. Ο επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες Ρ.Γκογιάλ ενημέρωσε τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζήτησε από τον πρώτο, να επιστρέψει με την ομάδα του, πίσω στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «το “χάσμα” ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ουάσιγκτον παραμένει, δεν έχει σημειωθεί ακόμη πρόοδος, ενώ τρία θέματα παραμένουν ... "αγκάθια": Ο ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό και το χρηματοδοτικό κενό».

Πηγές του ΔΝΤ, διαμηνύουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στις Βρυξέλλες μόνο αν υπάρξει πρόοδος, με την διευθύντρια του Ταμείου, Κ.Λαγκάρντ να διαμηνύει πάντως στον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ.Γιούνκερ, πως «το ότι αποχώρησαν τα κλιμάκ��α δεν σημαίνει, πως το ΔΝΤ έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για λύση».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top