Λέξη προς λέξη εξετάζει τις προτάσεις της Αθήνας η Κομισιόν-Δεν έχει μαλακώσει ακόμη ο Γιούνκερ

Αρνητικές οι πρώτες εκτιμήσεις των δανειστών, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ

Λέξη προς λέξη εξετάζει τις προτάσεις της Αθήνας η Κομισιόν-Δεν έχει μαλακώσει ακόμη ο Γιούνκερ

​Λέξη προς λέξη, γραμμή προς γραμμή μελετά η Κομισιόν τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως είπε, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, οι Θεσμοί εξετάζουν με «επιμέλεια» και «φροντίδα» τα κείμενα, που έδωσε η ελληνική πλευρά στους εταίρους.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επισήμανε ότι, μελετώνται οι προτάσεις της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που έφθασε στη ΕΕ, το πρωί της Τρίτης.

Ο κ.Σχοινάς τόνισε ότι, η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται, με βάση τη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Στο ερώτημα, αν οι νέες προτάσεις, που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στους θεσμούς κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι, οι προτάσεις έφθασαν μόλις σήμερα το πρωί και θα πρέπει να αξιολογηθούν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή.

Τέλος, σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι... αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι' αυτή τη συνάντηση, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

Reuters: Οι ελληνικές προτάσεις δεν αρκούν για την επίτευξη συμφωνίας

Οι νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε σήμερα η Ελλάδα στους θεσμούς δεν αρκούν για την επίτευξη μίας συμφωνίας, που θα ξεκλειδώσει νέα χρηματοδότηση προς την Αθήνα που αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Αυτό δηλώνουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

«��υτό που έχει υποβληθεί δεν αρκεί για να κινήσει τη διαδικασία προς τα εμπρός» είπε ένας αξιωματούχος της ΕΕ.

«Δεν είναι ικανοποιητικό και δεν είναι αποδεκτό από τα κράτη μέλη θα έλεγα» δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος.

Dow Jones: Η Ελλάδα ανέβασε τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η απόφαση της Αθήνας να αυξήσει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, δείχνει μια κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους της Ελλάδας προς τους εταίρους.

Στην πρόταση των 47 σελίδων, που είχε φτάσει στα χέρια των θεσμών το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο στόχος ήταν στο 0,6% και οι δανειστές ζητούσαν 0,8% του ΑΕΠ. Τώρα, η Ελλάδα το ανεβάζει από το 0,6% στο 0,75%.

"Αναξιόπιστη η ελληνική πρόταση λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι"

Την ίδια ώρα, όπως γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, αν και κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα νέα κείμενα, ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg, ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα ασαφές "αναμάσημα παλαιότερων προτάσεων και δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη".

«Φρίξαμε με τις νέες ελληνικές προτάσεις»

Στο ίδιο μήκος και το ZDF αποκαλύπτει τις αρνητικές διαθέσεις των δανειστών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του γερμανικού ZDF, Στέφαν Λάιφερτ, Ευρωπαίος αξιωματούχος του είπε πως… «έφριξε» με τις ελληνικές προτάσεις.

"Δύο συμπληρωματικά κείμενα έστειλε η ελληνική κυβέρνηση"

Το Bloomberg, επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους ,αναφέρει πάντως πως, η νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς καλύπτει μόνο δημοσιονομικούς στόχους, ενώ αποκαλύπτει ότι οι κύριοι Παππάς και Τσακαλώτος έδωσαν ένα ακόμα τρισέλιδο κείμενο, που περιέχει τρόπους για το πώς θα καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες της χώρας. Ανάμεσα σ’ αυτούς προτείνεται η αγορά από τον ESM (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης) τω�� ομολόγων αξίας 6,7 δισ. ευρώ που έχει η ΕΚΤ και τα οποία λήγουν το Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Μαξίμου: "Στείλαμε δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων και περιμένουμε"

Εν τω μεταξύ, από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσαν ότι, εστάλησαν δύο συμπληρωματικά κείμενα!

Όπως τονίζουν, η ελληνική κυβέρνηση, μετά την έκφραση αντίθεσης απ’ όλα τα ελληνικά κόμματα στην πρόταση των θεσμών, συνεχίζει την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, στη βάση της πρότασης, που τους έχει καταθέσει.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top