Καραμανλής: Όσο καθυστερεί ο Τσίπρας, τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα

«Στην πρώτη συμφωνία, επί Παπανδρέου, υπήρχαν περιθώρια για διαπραγμάτευση»

Καραμανλής: Όσο καθυστερεί ο Τσίπρας, τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα

Την αντίθεσή του σε κάθε σκέψη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλέσει πολλαπλούς κινδύνους για την ελληνική οικονομία, εκφράζει ο Κώστας Καραμανλής σε συνομιλητές του.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει την ανησυχία του για την τροπή που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις και υπενθυμίζει τη σταθερή θέση που είχε εξαρχής: ότι η κυβέρνηση έπρεπε αμέσως μετά τις εκλογές να έχει πετύχει συμφωνία.

Αυτή την ανησυχία του μετέφερε και σε βορειοελλαδίτες βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που διοργάνωσαν τσιμπούσι στη Ραφήνα προς τιμήν του.

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι εύκολο το επόμενο διάστημα και εξήγησε ότι όσο καθυστερεί ο πρωθυπουργός μετά την παρουσίαση της πρότασης των δανειστών, «τόσο δυσκολότερα θα γίνονται τα πράγματα». Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας προσγειώθηκε «αλλά οι βουλευτές του δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα».

Ξεκαθαρίζοντας ότι οι ημέρες των παχέων αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι όλες οι κυβερνήσεις που εξελέγησαν ή θα εκλεγούν εν μέσω κρίσης είναι υποχρεωμένες να καούν στην πυρά της.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι κυβέρνηση και δανειστές «με τον α΄ ή τον β' τρόπο, έστω και στο 90’ της διαπραγμάτευσης, κάπου θα καταλήξουν».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρώτο Μνημόνιο, τονίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «είχε περιθώρια για διαπραγμάτευση καθώς εκείνη η φάση ήταν καλύτερη για χειρισμούς».

Τέλος, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά της ΝΔ, τονίζοντας αφενός ότι «έχουμε πολλή δουλειά» αλλά και συμπληρώνοντας πως τώρα είναι μια περίοδος δύσκολη όπου «δεν υπάρχει καιρός για τέτοια ζητήματα».

«Η ΝΔ πρέπει να στηρίξει ακόμη και αντιδημοφιλή μέτρα προκειμένου η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα» επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top