Κουτσούμπας: Κοροϊδεύετε το λαό-Απορρίπτουμε προτάσεις των εταίρων και της κυβέρνησης

"Η λύση βρίσκεται στην ρήξη. Το ΚΚΕ θα αγωνιστεί γι'αυτό"

Κουτσούμπας: Κοροϊδεύετε το λαό-Απορρίπτουμε προτάσεις των εταίρων και της κυβέρνησης

​Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, πως «εμπορεύεται τις ελπίδες του ελληνικού λαού και κοροϊδεύει τους Έλληνες ότι μπορεί να υπάρχει λύση για την Ελλάδα εντός της ΕΕ» εξαπέλυσε στην Βουλή, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας.

Ο κ.Κουτσούμπας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την «τακτική του Χότζα», με τους εταίρους να βάζουν τα χειρότερα μέτρα στο τσουβάλι, στην συνέχεια να βγάζουν κάποια μέτρα μετά από δήθεν υποχώρηση και διαπραγμάτευση, ώστε ο λαός ανακουφισμένος να τα δέχεται, φοβούμενος ότι υπάρχουν και χειρότερα μέτρα!

Σύμφωνα με τον κ.Κουτσούμπα, «η τρόικα ζει και βασιλεύει με άλλο όνομα», ενώ εκτίμησε πως η συμφωνία θα είναι ένα νέο βάρβαρο μνημόνιο με νέα μέτρα, που θα φέρουν μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχεια για την εργατική τάξη.

Οι Έλληνες, σύμφωνα με τον κ.Κουτσούμπα, βρίσκονται στην "μέγγενη ενός επικίνδυνου εκβιασμού: ή το σχέδιο Γιούνκερ ή το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ". Για τον γγ του ΚΚΕ όμως, και τα δύο οδηγούν στον φόβο, την φτώχεια και την δυστυχία.

«Ο λαός ή θα πετάξει τον ωμό εκβιασμό ή θα μετρήσει ακόμη περισσότερες ήττες» είπε με νόημα, τονίζοντας πάντως πως το ΚΚΕ θα αγωνιστεί για την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, την διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Όπως είπε ο κ.Κουτσούμπας, το ΚΚΕ απορρίπτει και το σχέδιο Γιούνκερ και την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, παραδεχόμενος πάντως πως, η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει τον λαό πως... διαπραγματεύεται.

H λύση, σύμφωνα με τον κ.Κουτσούμπα, βρίσκεται στην ρήξη με τους εταίρους.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top