Βενιζέλος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: σε αδιέξοδο η κυβέρνηση και η χώρα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις μετά τη συζήτηση στη Βουλή

Βενιζέλος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: σε αδιέξοδο η κυβέρνηση και η χώρα
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κοινοβουλευτικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες, μετά την αποψινή συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο 10ο συνέδριο του κόμματος.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι ζήτησε επιτέλους να ενημερώσει τη Βουλή, όμως μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως η αποψινή παρουσία του στη Βουλή θα είναι η τελευταία με την ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εκτός κι αν υπάρξουν κοινοβουλευτικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

«Το συνέδριο βρίσκει δυστυχώς όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τη χώρα την ίδια σε αδιέξοδο, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές. Η συγκυρία είναι βαριά και κρίσιμη. Σήμερα ο κ. Τσίπρας ζήτησε επιτέλους να ενημερώσει τη Βουλή μετά το αδιέξοδο, ενώ δαπανήθηκε πολύτιμος εθνικός χρόνος με τη χώρα στριμωγμένη με την πλάτη στον τοίχο. Σε λίγη ώρα θα ακούσουμε την αφήγηση του κ. Τσίπρα και θα απαντήσω στη Βουλή», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι κατά πάσα πιθανότητα, εκτός εάν έχουμε τις επόμενες μέρες σημαντικές κοινοβουλευτικές εξελίξεις, η τελευταία παρουσία μου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας σε παρόμοιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στην άμεση εκλογή από τη βάση του νέου Προέδρου του».

Λόγω της συζήτησης στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ανέβαλε για αύριο στις 12 το μεσημέρι την κεντρική ομιλία του στο συνέδριο. Απηύθυνε μόνο έναν χαιρετισμό και προϊδέασε τους συνέδρους για την αυριανή ομιλία του, λέγοντας ότι θα εξηγήσει και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος έναν χρόνο πριν από τη λήξη της θητείας του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top