Σαμαράς: Σήμερα είμαστε η μόνη χώρα σε ύφεση

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση

Σαμαράς: Σήμερα είμαστε η μόνη χώρα σε ύφεση

​Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του κόμματός του, Μάριου Σαλμά, με τίτλο «Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο», ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «σήμερα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε ύφεση. Πριν καν πάρει το οποιοδήποτε μέτρο, η κυβέρνηση μας έχει οδηγήσει στην ύφεση» και τόνισε πως, χωρίς ιδεολογία δεν υπάρχει πολιτική και χωρίς ρεαλισμό δεν υπάρχει διακυβέρνηση.

Ο κ.Σαμαράς, σημείωσε επίσης ότι, το μεγάλο στοίχημα για κάθε πολιτικό είναι η ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που θέλεις και αυτό που μπορείς -και δεν είναι εύκολο.

«Αυτό δεν απασχολεί όσους δεν έχουν ιδέες, ή όσους προσπαθούν απλώς να αναρριχηθούν στην εξουσία, ή μονάχα να εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο λαϊκισμός, που δεν θέλει μεταρρυθμίσεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η ιδεολογία της παράταξης ήταν αντίθετη με την επιβολή φόρων. «Ασκήσαμε δύσκολη πολιτική. Βγάλαμε τη χώρα στην ανάκαμψη, στα πλεονάσματα, στις αγορές. Ξεκινήσαμε να μειώνουμε τους φόρους. Τις ιδέες σου τις διαλέγεις, αλλά τα προβλήματα τα βρίσκεις μπροστά σου», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top