Γ. Δρίτσας: «Η ηγετική ομάδα της ΕΕ κινείται με πολλαπλές αντιφάσεις»

«Θέλουμε μια συμφωνία που να έχει επόμενη μέρα»

Γ. Δρίτσας: «Η ηγετική ομάδα της ΕΕ κινείται με πολλαπλές αντιφάσεις»

​Στην πορεία των διαπραγματεύσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Δρίτσας, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, τονίζοντας ότι η ηγετική ομάδα της ΕΕ έχει υποπέσει σε αρκετές αντιφάσεις.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει, στο πλαίσιο των δικών μας θέσεων, μια συνέπεια. Η πλευρά των εταίρων, συνομιλητών δεν έχει επιδείξει ανάλογα αυτήν τη στάση», είπε ο κ. Δρίτσας.

Ερωτηθείς μάλιστα αν οι εταίροι με τη στάση τους επιθυμούν να δώσουν ένα πολιτικό παράδειγμα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ότι μια αριστερή κυβέρνηση δεν αποτελεί λύση στα αδιέξοδα του ευρωπαϊκού Νότου, απάντησε:

«Αυτό συμβαίνει και αυτό σημαίνει ανισοτιμία στη διαπραγμάτευση. Όντως, η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει, στο πλαίσιο των δικών μας θέσεων, μια συνέπεια. Η πλευρά των εταίρων, συνομιλητών δεν έχει επιδείξει ανάλογα αυτήν τη στάση. Δεν ξέρω μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές ερμηνείες».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η ηγετική ομάδα της Ευρώπης κινείται με πολλαπλές αντιφάσεις, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση να αποδεχθεί την αναγκαιότητα μιας μεγάλης στροφής σε όλη την Ευρώπη, μια μεγάλη στροφή στην πολιτική των ηγετικών κύκλων της Ευρώπης, προς την κατεύθυνση της υπέρβασης της πολιτικής της λιτότητας, προς την κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής πορείας, με κοινωνική συμμετοχή και κοινωνικό μέρισμα που είναι το ζητούμενο σήμερα και που πρώτη χώρα που υφίσταται αυτήν την άρνηση είναι η χώρα μας».

Τέλος αναφερόμενος στο ενδεχόμεν�� της ρήξης, ο κ. Δρίτσας σημείωσε:

«Το έχουμε διακηρύξει ότι δεν θέλουμε ρήξη, δεν προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση, με στόχο τη ρήξη και το αποδείξαμε, άλλωστε, αυτό. Αποδείξαμε ότι θέλουμε μια συμφωνία, που να έχει επόμενη μέρα, όμως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top