Το σχόλιο του ΚΚΕ για το άρθρο του Τσίπρα στην Le Monde

Αντιλαϊκά μέτρα και μία στρατηγική εντός ΕΕ βλέπει ο Περισσός

​Αντιλαϊκά μέτρα «βλέπει» πίσω… από το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Le Monde και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός, «δεν υπάρχουν στην ΕΕ δύο στρατηγικές, που συγκρούονται, αλλά μία στρατηγική», που δρα πάντα υπέρ του κεφαλαίου.

«Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους της περιλαμβάνει πλήθος αντιλαϊκών δεσμεύσεων, όπως ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στο ΦΠΑ, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, κάτι το ��ποίο παραδέχεται με τον πιο επίσημο τρόπο και ο πρωθυπουργός στο άρθρο του στην εφημερίδα Λε Μοντ» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Όσο δε για την αναφορά του (σ.σ. του πρωθυπουργού στο άρθρο του) στις "δυο στρατηγικές που συγκρούονται εντός της ΕΕ", στην ουσία πρόκειται για αποχρώσεις της ίδιας στρατηγικής, που με διαφορετικούς τρόπους επιδιώκουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, πάντα σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top