Μήνυμα Παπαμιμίκου για τη συμφωνία: δεν χωρά μικροπολιτική, προέχει η σωτηρία

Τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Μήνυμα Παπαμιμίκου για τη συμφωνία: δεν χωρά μικροπολιτική, προέχει η σωτηρία
Μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση στέλνει με την συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα «να κάνει τη δική του υπέρβαση για το καλό της χώρας, ξεπερνώντας τις κομματικές αγκυλώσεις», ενώ σχετικά με τη ΝΔ επισημαίνει ότι «δεν χωράει μικροπολιτική στο θέμα της συμφωνίας. Προέχει η σωτηρία της χώρας». Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι «θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η παρουσία της χώρας μας στην ευρωζώνη».

Από τον κ. Τσίπρα ζητά χαρακτηριστικά «να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να εφαρμόσουν όσα θα προβλέπει η ενδεχόμενη συμφωνία», ενώ προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχει χρόνος. Είμαστε ήδη στο και πέντε».

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει τη Βουλή και τα άλλα -πλην συγκυβέρνησης – κόμματα για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη ΝΔ ο Γραμματέας της ΠΕ παραδέχθηκε ότι «χρειάζεται να διατυπώσουμε ��να νέο αφήγημα για το αύριο της χώρας, προκειμένου να πείσουμε ξανά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top