Με 160 «Δήμας» και 135 «παρών» δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Απουσίασαν 5 κατά την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή

Με 160 «Δήμας» και 135 «παρών» δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με 160 ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, αλλά και 135 «παρόντες» και 5 απόντες, δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την σημερινή πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων.

Το ότι σήμερα η Βουλή δεν θα εξέλεγε Πρόεδρο άλλωστε αναμενόταν, καθώς από το Σύνταγμα απαιτείτο διευρυμένη πλειοψηφία, των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 200 βουλευτές.

Αριθμητικός στόχος ο οποίος με δεδομένους τους συσχετισμούς δυνάμεων των κομμάτων, εθεωρείτο δύσκολο έως απίθανο να επιτευχθεί, ενώ το ίδιο ισχύει και για την δεύτερη ψηφοφορία, στις 23 Δεκεμβρίου, για την οποία επίσης απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Από αυτή την άποψη το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην τρίτη ψηφοφορία, της 29ης Δεκεμβρίου, κατά την οποία απαιτείται πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού (180 βουλευτές).

Έκπληξη ήταν ο κ. Π. Μελάς, ο οποίος δεν ψήφισε παρά το αντίθετο που είχε αφήσει να εννοηθεί με δηλώσεις του.

Από την ψηφοφορία απουσίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζησοφιά (ΣΥΡΙΖΑ) και οι ανεξάρτητοι Κασαπίδης (λόγω θανάτου του πατέρα του), Γιοβανόπουλος, όπως και οι ανεξάρτητοι επίσης αλλά εκλεγμένοι με τη Χρυσή Αυγή βουλευτές Αλεξόπουλος και Μπούκουρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top