Λυκούδης: Υπάρχουν βουλευτές που θα ψηφίσουν «ναι» μόνο στην 3η ψηφοφορία

«Δεν θέλω πρόωρες κάλπες, πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος»

Λυκούδης: Υπάρχουν βουλευτές που θα ψηφίσουν «ναι» μόνο στην 3η ψηφοφορία
Την πρόθεσή του να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε ο Σπύρος Λυκούδης.

«Έχω διατυπώσει την άποψή μου ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή εδώ και μήνες, όχι τώρα. Επομένως είμαι έτσι κι αλλιώς προσανατολισμένος στην εκλογή Προέδρου» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Real FM.

Εξηγώντας το γιατί κατέληξε σε αυτή την απόφαση, ο κ. Λυκούδης σημείωσε πως «πρώτα απ’ όλα για τους θεσμικούς λόγους, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε το σύνταγμα και τις επιταγές του που θέλει να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το ελληνικό κοινοβούλιο με μεγάλες συναινέσεις και μεγάλες πλειοψηφίες και δεύτερον γιατί πέρα απ’ αυτό και για πολιτικούς λόγους έχω διατυπώσει πάρα πολλές φορές την άποψή μου ότι εγώ δεν θέλω πρόωρες εκλογές στη χώρα διότι δεν νομίζω ότι πρόκειται να δώσουν αξιόπιστη λύση».

Προβαίνοντας σε εκτίμηση για το αν θα βγει Πρόεδρος στην Τρίτη ψηφοφορία, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε: «Έχω την εντύπωση ότι το κλίμα δεν είναι κλίμα που οδηγεί σε βέβαιη εκλογή προέδρου. Δεν μπορώ να κάνω ασφαλή πρόβλεψη. Βέβαια η τρίτη ψηφοφορία έχει άλλους αριθμούς, αυτό είναι βέβαιο. Ξέρω συναδέλφους μου που λένε ότι στην 1η και στη 2η ψηφοφορία θα ψηφίσω «παρών», αλλά στην τελευταία θα ψηφίσω «ναι». Αλλά, δεν το ξέρω κι αυτό τι έκταση θα έχει». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top