Α.Σαμαράς:Βγαίνουμε από το μνημόνιο-Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στη χώρα κ.Τσίπρα!

«Αλαζονικό» χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα-Πρώτη ανάρτηση:08/12/2014 00:04

​Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής θέλησε πρώτα να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως είχε σκοπό να πει άλλα, αλλά μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον σχεδιασμό του.

Χαρακτήρισε αλαζονικό τον κ. Τσίπρα και είπε πως έχει καβαλήσει το καλάμι. Ακόμα, έκανε λόγο για απαγόρευση της ελευθερίας της γνώμης και για βάναυση προσβολή της Βουλής:

«Μας απαγόρευσε ο ��λαζονικός κύριος Τσίπρας την ελευθερίας της γνώμης» και συνέχισε λέγοντας: «Τέτοια βάναυση προσβολή δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 30 χρόνια».

«Οι βουλευτές δεν θα ανεχθούν να εκβιάζεται η συνείδησή τους».

Ακόμα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ύμνησε τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, σημειώνοντας πως «ξέχασε να πει όμως πως ο συγκεκριμένος νεαρός είναι καταδικασμένος για ληστεία με καλάσνικοφ!»

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού και της κυβερνητικής πολιτικής τόσο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα όσο και στην τακτική για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο εντός του 2015.

«Η εποχή της μεγάλης δοκιμασίας τελειώνει» τόνισε.

«Μπορεί με την παρέα σας να συναντηθήκατε με τον Πάπα στα κλεφτά αλλά δεν έχετε το παπικό αλάθητο» είπε, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα.

«Τελειώνει η εποχή της μεγάλης λιτότητας. Το Μνημόνιο τελειώνει. Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολ��υθεί να υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, αλλά δεν θα της περάσει» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Το πρόβλημά μας είναι να απομακρύνουμε την πολιτική αβεβαιότητα, εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την τωρινή Βουλή» είπε ο κ. Σαμαράς.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις που γίνονται και στις στρατηγικές συμφωνίες της χώρας, αναφέροντας τις συμφωνίες με Ισραήλ, αλλά και την τριμερή συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου.

Ακόμα μίλησε και για την συνεργασία με την Κίνα και στις επενδύσεις τους στον Πειραιά, σημειώνοντας πως η χώρα αναδεικνύεται πύλη εμπορίου της Ευρώπης με την Άπω Ανατολή.

«Η επιτήρηση για τον επόμενο χρόνο σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει την αυστηρή και ασφυκτική επιτήρηση του μνημονίου. Θα μας δοθεί μια πιστωτική γραμμή στήριξης που θα μας προφυλάσσει από διεθνείς αναταράξεις. Βγαίνουμε από το μνημόνιο και μπαίνουμε σε μία μεταβατική περίοδο ενός έτους» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Είτε θα βγάλουμε τώρα Πρόεδρο είτε θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Είμαι βέβαιος ότι θα εκλεγεί ΠτΔ. Ο λαός δεν θέλει τώρα εκλογές. Εάν δεν καταφέρετε τώρα να ανατρέψετε την κυβέρνηση, η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη για τον τόπο και χειροτερη για εσάς» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Είστε ο υπονομευτής κάθε προσπάθειας για να βγούμε από την κρίση. Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στη χώρα, κ.Τσίπρα» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: «Όχι στον προϋπολογισμό σήμερα ισοδυναμεί με όχι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο!»

Συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή-Τι δήλωσε ο υπ. Οικονομικών!

Ευ. Βενιζέλος: «Νέο πρόγραμμα δεν θα υπάρχει γιατί δεν θα υπάρξει νέο δάνειο»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top