Βενιζέλος: Η συμφωνία με την τρόικα κολλάει εξαιτίας της αντιπολίτευσης

"Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού"

​Πολιτικούς λόγους πίσω από την δυσκολία επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα «βλέπει» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ε.Βενιζέλος, κατηγορώντας ουσιαστικά την αντιπολίτευση, η οποία με τη στάση της προκαλεί επιφυλακτικότητα και σκλήρυνση της στάσης των δανειστών.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Α��φάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) στη Βασιλεία της Ελβετίας, ο κ.Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για έξοδο από το μνημόνιο, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο για πρόωρες εκλογές.

«Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια», τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

Όλη η δήλωση του Βενιζέλου:

«Αναρωτιέται, και δίκαια, κάθε Έλληνας πολίτης γιατί υπάρχει μια τόσο σκληρή και μακρά διαπραγμάτευση "πού κολλάει το πράγμα"; Γιατί, μια χώρα όπως η Ελλάδα, μετά από πέντε χρόνια θυσιών, τώρα που εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ισχυρό τραπεζικό σύστημα, έχει δυσκολία να επισημοποιήσει την έξοδο από το Πρόγραμμα και τη μετάβαση σε μια νέα φάση, χωρίς Μνημόνιο και Τρόικα ;

Το ερώτημα είναι γιατί οι εταίροι μας έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση. Τι είναι αυτό που δεν εμπιστεύονται; Είναι προφανές ότι ο λόγος είναι βαθιά πολιτικός. Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις.

Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια. Η αλήθεια λοιπόν λέει ότι η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να βγει από το Πρόγραμμα, από το Μνημόνιο και την Τρόικα και να περάσει σε μια άλλη εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας, συλλειτουργίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε ισότιμη βάση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top