Σκουρλέτης: Η τρόικα θα διαπραγματευτεί με εμάς που θα είμαστε κυβέρνηση

"Ισχύουν απολύτως τα περί κατάργησης του Μνημονίου"

Για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα, αλλά και τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, μίλησε το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης, οι εταίροι έχουν καταλάβει πως πρέπει να διαπραγματευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με μια κυβέρνηση που απέρχεται. Παράλληλα επανέλαβε πως δεν έχει αλλάξει η πάγια θέση του κόμματος για κατάργηση του μνημονίου.

«Νομίζω ότι πλέον έχουν αποδεχθεί οι εταίροι μας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτήν την έννοια, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δική τους τακτική, αντιλαμβάνομαι ότι περιμένουν να αρχίσει η διαπραγμάτευση με τον επόμενο και όχι με κάποιον που έχει κλείσει τον κύκλο του. Κατ’ αρχήν, δεν έχει ανοίξει διαπραγμάτευση. Μιλάμε για συζητήσεις σε ένα συγκεκριμένο και προσυμφωνημένο πλαίσιο. Εμείς, μιλάμε για μια διαπραγμάτευση που πια θα πηγαίνει στον πυρήνα αυτής της πολιτικής και να την αμφισβητεί» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Στο σκέλος των μνημονιακών νόμων και δεσμεύσεων, έχουμε πει ότι δεν αισθανόμαστε ότι μία νεοεκλεγμένη κυβέρνηση από το λαό θα πρέπει να αισθάνεται δεσμευμένη. Το αντίθετο, μάλιστα. Νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφές (περί κατάργησης του Μνημονίου). Το ακούσατε και από τον κ. Τσίπρα το Σαββατοκύριακο και ισχύει απολύτως».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top