Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τη Siemens ζητά η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Ρωτά γιατί δεν ζητά πλήρη αποζημίωση και παρέχει πιστοποιητικά διαφάνειας

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνη επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την υπόθεση SIEMENS.

«Η υπόθεση SIEMENS αποτελεί ζωντανή απόδειξη της διαχρονικής διαφθοράς των συγκυβερνώντων σήμερα κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ενεργού, μέχρι και σήμερα, διαπλοκής τους με εταιρίες-διαφθορείς.Η σημερινή συγκυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει γιατί εξακολουθεί να μην διεκδικεί την πλήρη αποζημίωση του ελληνικού Δημοσίου από την τεράστια ζημία που προκάλεσε η SIEMENS και η οποία προσδιορίσθηκε στα 2 δις ευρώ από την διακομματική Επιτροπή της Βουλής» αναφέρει σε δήλωσή της.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει επίσης ότι η κυβέρνηση «οφείλει να εξηγήσει γιατί παρέχει πιστοποιητικά διαφάνειας στη SIEMENS, αντί να έχει ενεργοποιήσει το διεθνές και υπερνομοθετικό θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς» και καταλήγει:

«Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η υπόθεση SIEMENS είναι ανοιχτή σε όλο της το εύρος και δεν θα αποσοβηθεί ούτε με άκυρες συμφωνίες συμβιβασμού που υποσκάπτουν την Αρχή της Διαφάνειας και υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον, ούτε με φωτογραφικά νομοσχέδια που φαλκιδεύουν την ποινική αξίωση της Πολιτείας και εξυπηρετούν τους υπόλογους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Δυστυχώς, την ίδια ώρα που διατυπώνεται εισαγγελική πρόταση παραπομπής για δεκάδες υπόλογους στην υπόθεση SIEMENS, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισπεύδει τη νομοθέτηση της σκανδαλωδώς ευμενούς μεταχείρισής τους, διαιωνίζοντας τον φαύλο κύκλο της διαπλοκής και της ανταλλαγής εξυπηρετήσεων».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top