Ζήτημα παραίτησης Χαρδούβελη ή όποιου τον «παραπλάνησε» έθεσε ο Γ. Βλάχος!

«Να ζητήσει συγνώμη» ανέφερε για τον ΥΠΟΙΚ στη Βουλή

Ζήτημα παραίτησης Χαρδούβελη ή όποιου τον «παραπλάνησε» έθεσε ο Γ. Βλάχος!

Δριμεία κριτική στον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη άσκησε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, μετά τον σάλο που προκάλεσε το ζήτημα της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή εμμέσως έθεσε ουσιαστικά ζήτημα παραίτησης όποιου ευθύνεται από το υπουργείο Οικονομικών. «Προφανώς υπάρχει θέμα. Ο τρόπος που νομοθετεί η Βουλή δεν είναι όπως νομίζει ο καθένας. Ο κ.Χαρδούβελης έπρεπε να είναι σήμερα εδώ και να ζητήσει συγγνώμη. Να έρθει και να μας πει ποιος φταίει. Να μας εξηγήσει ποιος τον παραπλάνησε. Επιτέλους κάποιος ας πάει στο σπίτι του. Δεν μπορείτε να μας λέτε άλλα την μία εβδομάδα και άλλα την άλλη» τόνισε.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι το πρόβλημα το προκάλεσε από μόνο του το Υπουργείο Οικονομικών, παρότι το μόνο που ζήτησαν οι βουλευτές ήταν να βρεθεί λύση για τα ληξιπρόθεσμα: «Προκαλέσατε ένα μεγάλο πρόβλημα κύριοι του Οικονομικών. Γιατί τώρα και λύση δίνουμε στα ληξιπρόθεσμα και επικοινωνιακά χάσαμε. Μόνοι σας το προκαλέσατε. Δεν το προκάλεσαν οι βουλευτές το πρόβλημα».

Μιλών��ας αργότερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην υφυπουργός απάντησε σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει αν αποδεχθεί ότι μοναδικός υπεύθυνος είναι ο κ. Χαρδούβελης, για το ζήτημα της «εμπλοκής» με τον ΕΝΦΙΑ: «Αν αποδειχθεί ότι φταίει ο Χαρδούβελης, ε τότε ας κρίνει ο Σαμαράς την τύχη του»…

Ο κ. Βλάχος διευκρίνισε πάντως ότι τα όσα ανέφερε δεν αφορούν την γγ Δημοσίων Εσόδων κα Σαββαΐδου, καθώς «δεν είναι αυτή που νομοθετεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top