Βούλτεψη: Επιθυμούμε νέα σχέση με τους εταίρους μας που θα μας δίνει ευελιξία

«Τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο υπερβολών»

Βούλτεψη: Επιθυμούμε νέα σχέση με τους εταίρους μας που θα μας δίνει ευελιξία
«Κάθε διαπραγμάτευση έχει τις δυσκολίες της και τα προβλήματά της» τόνισε η Σοφία Βούλτεψη στον Real FM, αναφερόμενη στις ενστάσεις της τρόικας όσον αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όπως διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «είναι ψηφισμένος νόμος» και θα εφαρμοστεί.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις και το αν η κυβέρνηση προτίθεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η κα Βούλτεψη δήλωσε: «Πιστεύω ότι καλόπιστα πολλοί μιλούν για τέτοιου είδους συναινέσεις, συνεννοήσεις και συναντήσεις. Τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο υπερβολών και εντυπωσιασμού. Εμείς, δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό που κάνουν οι γείτονές μας. Δηλαδή, για εσωτερική κατανάλωση να “ανεβάσουμε” ένα θέμα. Εμείς όμως δεν θέλουμε να ανεβάσουμε τους τόνους, θέλουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα προς όφελος του ελληνικού λαού και των λαών της Μεσογείου. Άρα λοιπόν δεν μπορούμε να βάλουμε στην πολιτική κονίστρα αυτό το ζήτημα και να δημιουργούμε έτσι εικόνες οι οποίες δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος ή ότι έχουμε θορυβηθεί».

«Σήμερα θα συνεδριάσει το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, εκεί μετέχουν όλοι, άρα λοιπόν όλοι θα ενημερωθούν. Είναι πάρα πολύ απλό. Δεν χρειάζεται δηλαδή να γίνει μεγάλος θόρυβος γύρω από το θέμα και να τραβήξουμε τα βλέμματα» πρόσθεσε η ίδια.

Τέλος, αναφερόμενη στην επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο και στο αν τελικά το ΔΝΤ θα εγκαταλείψει το ελληνικό πρόγραμμα στο τέλος του έτους, η κα Βούλτεψη σημείωσε ότι το Ταμείο πηγαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ περιοδικά και υπογράμμισε πως η Ελλάδα επιθυμεί «μια νέα σχέση με τους εταίρους της που θα μας επιτρέπει να φτιάχνουμε εμείς με ευελιξία το πρόγραμμα το οποίο πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλο για τη χώρα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top