Α. Γεωργιάδης: «Ο Σαμαράς θα μείνει στην ιστορία»

«Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ, ακολουθείς κάποιους κανόνες»

Α. Γεωργιάδης: «Ο Σαμαράς θα μείνει στην ιστορία»

​Δίκιο στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι πιέζουν να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι η χώρα έμεινε πίσω στο θέμα αυτό.

«Τη συμφωνία την υπογράφεις για να την τηρήσεις... Η Ευρώπη μας λέει κάντε αυτά που έχετε υπογράψει τόσο τρομερό είναι; Η κακιά Ευρώπη μας εκβιάζει με τα λεφτά της για να θεσπίσουμε τη δυνατότητα να απολύεται συνδικαλιστής που έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα;», είπε.

Μάλιστα έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι θα μείνει στην ιστορία.

«Ο Σαμαράς κράτησε τη χώρα στο ευρώ, αυτή είναι η μεγάλη του επιτυχία, και γι’ αυτό θα μείνει στην ιστορία», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης, επεσήμανε επίσης ότι όποιος θέλει να μείνει στην ευρωζώνη θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες του καπιταλισμού, αφού έτσι λειτουργούν οι προηγμένες χώρες.

«Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες. Η κοινωνικοποιήση των τραπεζών δεν είναι μέσα στους κανόνες. Η Ευρώπη έχει κάνει τραπεζική ένωση. Δεν μπορείς να αγγίξεις τις τράπεζες. Αν γίνει αυτό που λέει ο κ. Λαφαζάνης, αν ο Λαφαζάνης αγγίξει τις τράπεζες σημαίνει ότι είσαι έξω από την Ευρώπη. Τέλεια και παύλα», είπε.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καταφέρει να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή της Μεσογείου, τονίζοντας με νόημα ότι όλοι θα πρέπει να φροντίσουν για να διαφυλαχτεί η θέση αυτή.

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Ελλάδα φαινόταν χωρίς συμμαχίες και η Τουρκία φαινόταν ο μεγάλος παίκτης... Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει παίξει σωστά τα χαρτιά της και έχει αφήσει την Τουρκία μόνη της. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ενώσει όλους τους Έλληνες όχι να μας διχάσει», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top