Δ. Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

«Τα μνημόνια θα υπάρχουν πάντα»

Δ. Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

​Την απόφαση του ΚΚΕ να μην ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ��ΝΤ1.

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με τον ίδιο τον θεσμό, καθώς ο Πρόεδρος έχει υπογράψει μια σειρά αντιλαϊκών διαταγμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για συνεχείς κωλοτούμπες και εκφράζοντας την άποψη ότι στο μέλλον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να τα βρει με άλλες δυνάμεις τις οποίες τώρα κατακεραυνώνει.

«Όπως τα βρήκε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, ενώ πριν τσακώνονταν άγρια, έτσι και αύριο , όχι τώρα, δεν είναι ρεαλιστικό σε αυτή τη φάση, και ίσως όχι ενωμένος πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, να τα βρει με άλλες δυνάμεις, τις οποίες σήμερα καταγγέλλει ή τις κατακεραυνώνει», είπε.

Τόνισε μάλιστα ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα λειτουργεί εντός των ορίων.

Μιλώντας για την διαπραγμάτευση του χρέους, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και να διαχειριστεί αυτό το θέμα με οποιονδήποτε τρόπο, είτε επιμήκυνση, είτε κούρεμα, το σίγουρο είναι ότι θα προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς θα κινείται στο πλαίσιο της ΕΕ, ακόμα και χωρίς μνημόνιο.

«Θέλει αλλαγή ρότας από την αρχή, που σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα κάνει τα ίδια με τις προηγούμενες», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top