Σε τροπολογία νομοσχεδίου του υπ. Δικαιοσύνης η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Σε τροπολογία νομοσχεδίου του υπ. Δικαιοσύνης η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

​Με τη μορφή τροπολογίας θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν οι διατάξεις για τα «κόκκινα δάνεια», η οποία θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλαν ότι με αυτή τη διαδικασία απαξιώνεται το κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περάσει μέσα στο νομοσχέδιο και τροπολογίες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι συνιστά ύψιστη προσβολή προς τα κόμματα που δεν συγκροτούν την κυβέρνηση αυτή η πρακτική, κατηγορώντας την ότι το νομοσχέδιο εισάγεται με αυτή τη διαδικασία με στόχο να εξυπηρετ��θούν άλλες σκοπιμότητες.

Η Λιάνα Κανέλλη με τη σειρά της κατήγγειλε επίσης τη διαδικασία, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, ενώ ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το νομοσχέδιο θίγει πολύ σοβαρά ζητήματα διεθνούς δικαίου, ποινικού δικαίου και ζητήματα ελευθεριών και δικαιωμάτων, ζητώντας την αναβολή της συζήτησης.

Μαζί του συμφώνησε και ο Βασίλης Καπερνάρος από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ενώ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία και να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στα κόμματα.

Μόνο η Χρυσή Αυγή συμφώνησε επί της διαδικασίας και τελικά η πρόταση της αντιπολίτευσης για αναβολή της συζήτησης και κλήση αρμόδιων φορέων σε ακρόαση απορρίφθηκε με 16 ψήφους υπέρ και 14 κατά στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top